sabato 30 agosto 2014

Duhet te jet gjithnje Shtator. Pesto kungulleshkash me domate te thara.

Pershendetje miqte e mi, kesaj rralle e harrova fare blogun. Drejtesisht duke qene me pushime vendosa qe muaji gusht ne blog mos te rezultoj :) U mundova te rija sa me larg teknologjise, e sa me larg thirjes se internetit, qe i bie fjala eshte me i rezikeshem se sa thirja e sirenave te detit.
 
Muaji qe kaloi nuk u tregua shume bujar.  Per ke vendosi te kaloj pushimet ne veri te italis, mbeti pak i zhgenjyer pasi ditet me shi qelluan te shumta. Jeta shpesh here duhet mare me filosofi, u kenaqa me faktin qe u largova disi nga puna e i dedikova pak kohe familjes time per te tjerat ohhh ecim perpara ka edhe me keq, si peshembull debora ne mes te gushtit :)  cfare nuk ben vaki!!!!!!!!!!
 
Erdhi Shtatori, fakti qe them duhet te jet gjithnje shatator, eshte e shoqeruar me nje doze te sakte nostalgjie edhe melankonie.  Kethehesh ne jeten e perditeshme me aromen e detin nen lekure, me ate pamjen ohh no make up, dielli ka menduar per mua. Me floket nje tonalietet me te hapur, natyra ka bere reze dielli qe asnje parukier si sfidon dot. Me bezdin qe duhet te veshesh kepucet edhe ato shapkat me nje gisht me zor te vjen ti heqesh nga kemba.
Pasatj kenaqesh qe gjerat e tua te perditeshme jan gjithnje te njejtat, e verete qe me pushime nuk ngopesh kure, por nqs do te Ishim gjithnje pushim, do te na merte malli per pune, trafik, lemsh strelemsh e ku ta di une??????????
 
pergjigjuni ju sepse un po ja fus nje  NO  COMMENT!
receta ne vijim nje resume e nje dite vere.
 
Pesto kungulleshkash me domate te thara.  
 
ju nevojiten :
2/3 kungulleshka jeshile shume te fresketa, e jo sh te medhaja
3/4 domate te thara, te konservuara ne vaj
4 luge gjelle me djath te grire parmigiano ose pecorino romano
nje tufe borziloku (3/4 dege)
50 gram bajame te qeruara e te pastruara
2/3 thelpinj hurdhera
vaj ulliri cilesia super 
300 gram pasta e fresket trofie.
 
Ljame ne uje te rrjellshem kungulleshkat, i presin ne forma te madha, edhe i vendosim per te zjer me pak uje, as 2 min nga zjerja e ujit, shume pak.
 
ne nje ene tjeter vendosim ujin per te zjer makaronat, gjate kohes qe uji te arrij te veloj. Kullojm kungujt e i lejm te ftohen, ne nje tigan skuqim pak hurdheren, edhe shtojm aty domatakat e copteuara himet. Ne mikser shtojme kungulleshkat copat e djathit, borzilokun edhe bajamet, i japim nje te grire te lehete, e shtojm masen ne tiganin ku ndollen domatet, i lejm 3 min ne flak te lehte duke shtuhar nqs shifni te nevojshme uji nga makaronat, qe "salca" mos te rije e that, kullojm makaronat  e perzjem me "salcen" edhe i servirim ato me pak djath.




Ju befte mire-!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...