martedì 13 agosto 2013

torta e mengjesit.

Ne te dielat e mengjesit, pas nje jave frenetike pune, angazhime te vogela, te medha, mledhje, shopping, probleme ne organizim, pune shtepie etj etj.
Si shume persona te tjere enderroj fund javen, per tu shplodhur por edhe per te gatuar, (ky eshte hoby im me relaksus).
 
Kjo embelsire qe eshte tamam per nje mengjes, do te thoja jo vere, por nqs haet e ftohe pse jo??????? edhe per nje mengjes vere te nxete, te shoqeruar me fruta edhe me kos.  (un ndonjehere ha mengjes buke me djath e me rrush,  mesdhetare puro ^_^ lol )
 
per te realizuar kete embesir.
 
  • per mbushjen
100 gram recel luleshtylle (zgjillni ate qe doni ju)
100 gram bajame te grira rende ose bajame te prera holle.
 
  • per brumin
 
1 te verdhe veze
1 filxhan sheqer
pak fare kanelle
1 lug vaj misri (ose gjalp sipas deshires)
1 filxhan qumesht
 
 
ziheni brumin si ai i byrekut, lereni te pushoj per 10 min, me pec beni nje pet jo shume te holle  te  pakten 1 cm te trashe.
 
ne mesin e petes vizatoni nje kuboit, aty do te shtoni recelin e bajamet. pjeset jahst kuboitit (buzet e petes, prinini ripa ripa te trashe 2 cm. Me keta ripa duke i rallitur njeri mbi tjeterin do te realizojme nje gershet te madh.  (duket shume bukur por edhe e ndimon te piqet shpejt)
 
vendoseni ne fure ne 150 grad x 10 min.   sperkateni me sheqer puder e ju befte mire.







1 commento:

  1. A dir poco buonissima! Le foto sono così invitanti... che bontà! <3 <3 Un abbraccio, buon ferragosto :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...