martedì 23 aprile 2013

crostata di ricotta, ultraaa light si me plq mua:)

Per kete recet extra ymmy e super light ju nevojiten :
  •  
  • 400 gram gjize
  • 80 gram grure i zjerre
  • 150 gram sheqer te bardhe
  • 1 veze
  • lekur portokalli
  • 1 gote qumesht
  • pak vanilje
 
 
per brumin pasta frolla
blijeni te gateshem, ose po ta deshironi me pak kalori beheni si receta ime.
 
  • 400 gram miell
  • 100 gram sheqer
  • pak fare gjalp, ose 2 luge vaj mistri
  • 2 kokera vez.
 
Ne nje ene vendosim ne zjar te ngrohet qumeshti, pasi ky te jet gati shtojme grurin e zjere,  te cilin po te duam e zjejme vet, ose e blejme te gatshem, kur gruri te ket mare nje vale shtojme gjysmen e sheqerit, e lejme pak minuta kete mase deri sa te ftohet po te duahm e kalojme ne mikser keshtu behet me omogjne.
 
Brumi ka te njejtin procdure pune si ai i byrekut, pasi e kemi bere brumin e mbehtjellim me nje pece, ose me qeske guzhine edhe e lejme te pushoje ne frigorifer.
 
vazhdojme me kremin emelsires. gjizen e zbusim me mikser shtojme vezen e sheqerin, kur masa te jet gati e perzjejme me grurin.
ky eshte kremi qe do vendosim ne embelsire.
 
Marim brumine shtojme nje pete te trashe 2 cm afersisht, e shtrojme ne nje tepsi si ajo per byrek (un e bera nje me diameter 28) e lyejme me gjalpe e me miell e vendosim peten, i bejme buzet e larta, aty shtojme kremin.
 




Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...