venerdì 7 febbraio 2014

Qepujkat e sheqerosura.

Apo ndoshta ekziston ndonje emer tjeter?????????  ohhh qepujkat sa te shijshme qe jane :) (duke patur parasysh sa shume veti ushqysa ka qepa)
 kjo receta shume e thjesht eshte tamam per te shoqeruar mishrat apo per te bere panine e salca.
 
 
Per ta reaizuar ju nevojiten:
 
1 kg qepujka
30 gram gjalp
50 gram sheqer
pak kripe
1 filxhan kafeje uthull rushi balsamike
1 liter leng perimesh te vaket
 
 
Qerojme qepujakt edhe i mbulojm me uje per 30 min, i levizim nga uji edhe i lejme te kullojn.
Ne nje tigan jo ngjites shkrijme pak gjalpin edhe shtojme qepujkat ashtu si jan te pa prera.  I lejme pak minuta deri sa te skuqen disi, i kaudisim her pas here edhe shtojme sheqerin e kripen, i lejm deri sa ky te karamelizohet pak e pastaj shtojme uthullen, kur uthulla te avulloj shtojme her pas here ujin.
duhet kontrolluhar here pas here, deri sa qepujkat te jen bere mire, zakonisht duhet 40 min :)
 

 
ju befte mire, shija pak e embel e ketyre qepujkave eshte nje mbrekulli, nqs ju deshironi mund te shtoni ne vend te sheqerin 30 gram mjalt, risultati do jet akoma me i embel.

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...