giovedì 13 marzo 2014

Dardha biskota e recel kumbulle. Pak perberes shume shije.

Veren qe kaloi me te vertet kam konsumuar shume kumbulla edhe ishte hera e pare qe bera njerecel kumbulle. Sipas trurit tim pa pyetur fare mamin (keshilletaren e gatimeve shqiptare).
Realizova nje recel ultra light te persosur, me shume pak sheqer domosdo pe kallemi e limona biologjik. Recelin e frulova mir e mir pasi e zjeva, e vura e 5mte fruluar per tu zjer prap. Me doli fantastik, do te shtoja me nam, pasi edhe koleget e zyres e pelqyen shume. (opinion i rendesishem pasi jan amvisa  te vecanta :P).
 
Para pak kohesh me shkoi mendja te receli, me pak perberes me shume pak kohe e dispozicion krijova kete embelsien per te len mend e kokes.  Pasi e gatova ne nje menges dimri para fillimit te punes, e gjith diten e kam patur mendjen te embelsira, ( e ikur krejt nga mend)
 
per realizimin.
 
3 kokera dardha
2 luge gjelle sheqer kallemi
1 luge kafeje gjalp
70 gram biscota te thata te bluara
3 luge gjelle recel kumbulle
nje konfesion pasta sfoglia 
pak fare kanelle, edeh sheqer puder per decorim.
 
 
 
Pstrojm dardhat i presim kubik kubik edhe i fergojm me gjalpin ne nje ene jo ngjitese. sa te jen zbutur pak jo shume shtojme sheqerin, e leme te avulloj 2 min edhe e lejm te ftohet.
 
Hapim prtem sfoglia edhe e lyejm me recelin, i hellim persiper skotat e thermuara edhe dardhat e ftohura, i nivelojm mire edhe e mbyllim peten duke e rrotulluar, ose si puna e nje strydeli.
 
e pjekim ne furre per 20 min ne 200 grad, e lejme te ftohet e sperkasim me kanelle e sheqerr puder,
 
nje martese e cuditeshme po shume e sukseshme.
 
ju befte mire!!!!!!
 
kush ka fantazi ne guzhine asnje her nuk vdes urie ahahah
 
 


13 commenti:

  1. Sapo e zbulova blogun tend dhe ngela ketu! Te gjitha recetat duken shume te shijshme! Mezi po pres ti provoj disa prej tyre! Thanks for sharing!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Mire se erdhe e dashur, recetat jan teper te thjeshta edhe te shijshme.
      xoxo Lulu.

      Elimina
  2. duket e shijshme.
    te lumshin duart :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. thnx :) do provojdisa nga recetat e tua, urroj te ndjekesh blogun tim :) mire se u riketheve.

      Elimina
  3. Oddio sembra buonissimo anzi non sembra , lo è sicuramente!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. si infatti lo è. buono sanno e soprattutto veloce.

      Elimina
  4. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. p.a.b
      vetem sepse me mungon koha, se ve re gjithnje publicoj e weekend, shpesh hee me shume nxitim e plot me gabime :)

      do me plq shume, tani kam nje periulle shume te ngjeshur, sa te mudem do shkruaj me shume.

      shume flm per sygjerimin.

      Elimina
    2. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

      Elimina
    3. ahahahhaha lol :) se di sa jan, kur hapa blogun ky emer nuk ishte i zen, si kisha blogun e pare lulu. mbajta te njejtin emer.


      thnxxxxxxxxx shpesoj te jem me shume presente.

      Elimina
    4. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

      Elimina
  5. E bukur blog plotë të recetave të mirë, urime! http://coccinellecreative.blogspot.it/

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...