giovedì 20 marzo 2014

Canederli, Austia, Cekia e Italia e veriut poo me prettt iuuppyyyyy Qofte mali.

 
 
 
Une kete kohe me te vertete mund te them qe zere se kam vdekur per buke. Nje jave frenetike kjo qe po kalon, sa te gjithe vaktet qe kam konsumuar ne zyre para pc, me vrap per kohen qe po i merja punes, ne shtepi me gjerat e castit pasi koha per te gatuar zero.
Vrapo andej vrapo ketej mezi gjeta nje copes kohe per te gatuar nje pjat te ngroht qe te ve zorret dhe mend e kokes ne vend !!!!!!!!
 
per te realizuar kete pjat tipike te zonave malore ju nevojiten shume pak gjerra, shume uri e deshir per te gatuar e per te ngren e guzhinen e shtepise tuaj.
 
per keto qofetet e malit ( e thene alla shqiptarce) ju nevojiten:
(receta e thjeshtesuar sipas mendjes time)
 
 
 
 
 
 
buke e ndenjtur 400 gram
djath fontina, grana pak fare tipo 50 gram (receta origjinale nuk e ka)
1 koker qep
pak majdanoz
qumesht (te ngroht aq sa duhet per te lidhur masen)
200 gram speck
1 koker veze
e miell sa per te lidhur.
kripe edhe herza te tjera sipas deshires
 
Grijme ne mikser speckun me djathin,qepen e grire holle e fergojme ne pak fare gjalp. Ne nje ene te thell shtyllim buken e lene pak me pare e qumesht, shtojme aty te gjithe perbersit pak e nga pak, pasi masa te jet homgjene e lejm ne frigorifer per 2 ore.
 
Gjate kesaj kohe pergatisim lengun ku do ti zjejm qoftet. Mund te jet mishi ose perimesh, un e bera me mish pule pasi lengu i mishit te vicit nuk me pelqen. Ju relizoheni sipas shijes tuaj.
 
Pasi te ket kaluar koha mereni masen e qofeteve edhe ndaheni ne topa (un i bera me te vegjel se sa nje koker are, receta origjinale i do gjigande)  Vereni lengun e pules per te zjer (pasi i keni hellur pak kripe edhe keni hequr mishin nga ai.) 
Aty shtohni makarona te himeta te cilat zjejn shume shpejt 5 min me se shumta, kur makaronat te jen gjysem te bera shtohni edhe qoftet lereni te zjejn per 2 min, nga fundi hillini djath te grire e lereni me kapakun ven te ftohen.
 
 
 


ju befte mire!!!!!!!!!

giovedì 13 marzo 2014

Dardha biskota e recel kumbulle. Pak perberes shume shije.

Veren qe kaloi me te vertet kam konsumuar shume kumbulla edhe ishte hera e pare qe bera njerecel kumbulle. Sipas trurit tim pa pyetur fare mamin (keshilletaren e gatimeve shqiptare).
Realizova nje recel ultra light te persosur, me shume pak sheqer domosdo pe kallemi e limona biologjik. Recelin e frulova mir e mir pasi e zjeva, e vura e 5mte fruluar per tu zjer prap. Me doli fantastik, do te shtoja me nam, pasi edhe koleget e zyres e pelqyen shume. (opinion i rendesishem pasi jan amvisa  te vecanta :P).
 
Para pak kohesh me shkoi mendja te receli, me pak perberes me shume pak kohe e dispozicion krijova kete embelsien per te len mend e kokes.  Pasi e gatova ne nje menges dimri para fillimit te punes, e gjith diten e kam patur mendjen te embelsira, ( e ikur krejt nga mend)
 
per realizimin.
 
3 kokera dardha
2 luge gjelle sheqer kallemi
1 luge kafeje gjalp
70 gram biscota te thata te bluara
3 luge gjelle recel kumbulle
nje konfesion pasta sfoglia 
pak fare kanelle, edeh sheqer puder per decorim.
 
 
 
Pstrojm dardhat i presim kubik kubik edhe i fergojm me gjalpin ne nje ene jo ngjitese. sa te jen zbutur pak jo shume shtojme sheqerin, e leme te avulloj 2 min edhe e lejm te ftohet.
 
Hapim prtem sfoglia edhe e lyejm me recelin, i hellim persiper skotat e thermuara edhe dardhat e ftohura, i nivelojm mire edhe e mbyllim peten duke e rrotulluar, ose si puna e nje strydeli.
 
e pjekim ne furre per 20 min ne 200 grad, e lejme te ftohet e sperkasim me kanelle e sheqerr puder,
 
nje martese e cuditeshme po shume e sukseshme.
 
ju befte mire!!!!!!
 
kush ka fantazi ne guzhine asnje her nuk vdes urie ahahah
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...