sabato 4 gennaio 2014

e viva la pasta sfoglia!!!!!!!!!!!

Gezuar per shume vjet vitin e ri te dashur Lexus e lexusa, te dashur  ju urroj nje vit sa me te bukur e sa me shume shendet e lumturi.
 
keto dit festash ja kam kaluar me te vertete bukur, edhe pse ketu ne milano shiu nuk ka pushuar as nje sekond, por me mire shi se sa bore :) edhe pse ne si shiptar qe jemi vdesim per pak bore, por kete vit nuk patem krishlindje te bardha.
 
si po ju thosha vetem shi, atmosef familjare, dhurata shkembie urrimesh, shume harre e shume rremuj gjithashtu, te cilen un e adhuroj :)
 
cdo ket gatuar lluluja do thoni ju ?????
 
mmm si tju a them, une gjate festave punova edhe guzhina ishte vendi i fundit ku doja te kaloja ato pak dit pushim, keshtu qe e lash veten time te me perkedhelnin gatimet e te tjereve, un u angazhova duke bere fotografi, e duke kuruar raportet familiare (gje qe me vjen shume natyrshem).
 
spo zgjatem shume, po ju sjell kete recet super super extra easyyyyy!!!  nga titulli kuptoni qe kjo pasta ne fjal te shpeton ne cdo situat edhe si e tille duhet laveduar ne kulm :D
 
pak perberes e resultat i mire me pak lodhje, se jo ic fare lodhj :)
 
ju nevojiten 2 rota pasta sfoglia, (un mora ate light me yndyra vegjetale)
per dy mbushje te ndrushme.
 
200 grami salmon te tymosur
200 gram gjize light
2 luge gjelle pesto gjenovese te fresket
 
 
 
 
 
 
200 gram speck
200 gram djath mali i stazhonuar (un perdora toma)
 
 
nxirni nga frigo pasten 30 min para se ta gatuani.
 per variantin e pare, prisni salmonin ne copesa te vogela, ne nje ene perzieni gjizen me peston
shtirni pasta sfoglien e prieni ne format qe deshironi ju, shfrenoni fantazine :P
 
per variantin e dyte, prisni pasta sfoglien ne trekendesha, ne cdo trekendsh vendosini nje fete speck, e pak djath, rrotulloheni trekendeshin.
 
 
piqini ne fure te nxeht 20 min ne 200 grad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 commenti:

  1. Que rico se ve toda la masa todo muy bien hecho,saludos y buen año 2014,hugs,hugs.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...