mercoledì 20 marzo 2013

Brownies pa gjalpe, te vdesesh per çokollate ^_^

mmmm po vazhdova keshtu brenda vitit do kethehem si derkuci.

Kjo eshte ajo qe mendoj gjithnje qe futem te gatuaj, por mundohem te bej disa kompormese, prova e ster prova si e si per te ulur ato kalorit e shkreta, e pa i bere shume dem shendetit.



Modifikimi i rralles ka te bej me Borwnies, embelsire tipike amerikane, shume e thjesht per tu gatuar, por pak si BOOMBBBBEEEE kalorike.

Bota eshte plot me receta light, por per ne qe nuk rrime dot as 2 jave pa ngerne icik cokollate, se pastaj na del edhe ne ender kjo e shkreta :P  e cokollates, mundova te realizoj kete recet.


Brownies ultra light.

  • 150- gram cokollate e erret
  • 3 te bardha vezesh
  • 1 luge te vogel kafeje me maia per meblesira me shije vanilje.
  • 100 ml qumesht jo te plot.  (1 gote uji)
  • 150 gram miell
  • 100 gram sheqer 
  • pak fare kripe.
  • 2 luge kako te hillur



Shkrijme çokollaten ne furrin me mikrovale, i hellim dy luge qumesht, ne 600w per 2 min.
Rrahim vezet shume shume deri sa keto te qendrojne kur ktheht tasi me koke posht.
Ne nje ene shtojme miellin sheqerin cokollaten edhe gjerat e tjera, i rrahim mire mire me mikser, kur masa te jet e nje trajteshme shtojme te bardhat e vezeve i trazojme me luge druRi nga posht siper. E hellim  ne nje tepsi katrore, te cilen o e kemi lyer me gjalpe edhe miell, ose i kemi hapur leter guzhine.
piqet per 30 min ne fure me 170 grad. 

ju befte mire!!!!!!!!


 

sa e shijshmeeee e sa te miraaaaa provohini!!!!!
Brownies jane te buta nga brenda e pak me kore nga siper, duke qene nje mebelsir sh e thjeshte kini kujdes sepse mund te trasformohet fare mire ne drogen tuaj. :) :P







6 commenti:

  1. Do ta provoj se s'ben, faleminderit per receten.

    RispondiElimina
  2. Ciao !
    Rastesisht ungaterrova tek blog juaj dhe si come kam shume pasion guzhinen dhe tavolinen gjithashtu ...:) :) me terhoqi vemendjen kjo recete qe do ta provoj shume shpejt sepse , mbarojper cokollate fondente , eshte pa yndyre , pa sheqer ( nese s'gabohem ) dhe riciclo te bardhat e vezeve qe zakonisht hedh kur bej tiramisu ( sepse pertoj dhe smund te rrij 1 ore me furren ndezur per te bere meringhe e cila eshte e vetmja alternative ...). U zgjata shume ... Do ta provoj e do ta them , kjo ide me pelqen se ndjehem me ka ne faj nga kalorite e marra . Kjo dieta na hengri shpirtin, nuk jemi me 25 vjec e kilet shtohen duke i pare e jo me duke ngrene. Grazie per receten

    RispondiElimina
    Risposte
    1. mire se erdhe te blogu im, edhe un ekam sh qef guzhinen, e te gatuaj, te gjitha recetat jan light, per motive shendeti por edhe linje.

      jan 100 gram sheqer, me rrafte pika e kisha harruar.

      xoxo lulu je e mirepritur.

      Elimina
  3. ops ! Ketu nuk eshte shkruar sasia e sheqerit ... mendoj rreth 100 gr ( duke qene light ...)

    RispondiElimina
  4. Hej lascia perdere " piken ..." :) kisha dhe nje pyetje tjeter nese nuk eshte teper ..;) nese dua te kerkoj nje recete te vecante ... tipo embelsirat ? Si duhetta kerkoj ?!!! duhet ti bie te gjithe muajve me rradhe ???? Apo k andonje menyre me te shpejte ? E gjitha kjo se nuk kemi asnjehere kohe per gjerat qe na pasionojn... ( prima il dovere poi il piacere ;))
    p.s mund ta mbani email tim dhe nese ke ndonje recete interesante mund ta nisni nje njoftim n emenyre qe mos rrijm gjithmon duke kontrolluar ...hahahahha chiedo tropo , vero ?!!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...