sabato 6 aprile 2013

Risotto ai funghi, oriz dhe kerpulla ^_^

Edhe per kete pjate Luluja vdes fare, nuk behet faje qe s'ka vetem bis, por edhe tris :D
Per te realizuar nje risotto shume ymmyy duhet te zgjillni tipin e orizit, ate qe i pershtatet me shume gatimit te rizottove  (ahh sa bukur qe po shkruaj kohet e fundit : P )  un zakonisht perdor ate te tipit Arborio, edhe pse orizi i tipit Roma eshte ai qe une perdor me shume, sepse mund te gatuaj gjithcka, nga te lengeshmet nga tavat. Por per rizotton ju keshilloj orizin Arborio.

mos te zgjatem shume :P

per kete recet ju nevojiten:


  • 350 gram oriz
  • 400 gram kerpulla
  • 1/2 koker qepe e grire holle
  • 2 luge gjalp (po un perdor vetem nje maje luge vaj ulliri)
  • 1 liter brodo (ose vegjetale ose mishi)
  • kripe, piper, djath sipas deshires. (grana ose parmiggiano)

Pasi ti kemi patruar mire kerpullat, i presim ato ne copesa te ndryshme te njejten gje bejme edhe me qepen, i lejme te fergohen vetem pak afre ne nje tenxhere me pak vaj, pas 2 min shtojme orizin te cilin e kaudisim mire i hellim erzat . Ne nje tenxhere tjeter kemi pergatitur brodon, te cilen e lejme ne zjar te ulet qe te jet gjithnje e nxete.
E shtojme me garuzhde brodon orizit, te cilin e trazojme here pas here. Ky proces behet deri sa orizi te jet gati,  ne fund shtoni gjalpin duke e prere ate ne kubike, (shkrihet sh shpjet) edhe djathin.

ju befte mire.!!!!!!!!


2 commenti:

  1. Me pelqejen shume recetat e thjeshta e te shpejta. Akoma me shume me pelqen qe ti zgjedh te shkruash shqip, edhe pse nuk e ke gjuhen e perditshme. Eshte per t'u vleresuar!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. flm Lisa, me behet qefi kur lexoj komente te tilla, me ben te mendoj me shume per blogun e te vendos sa me shume receta te reja.

      Xo xo Lulu.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...