sabato 14 settembre 2013

e torta magica sia!!!!! edhe nje torte magjike me mungonte!!!!!!!!

Edhe un u detyrova te provoja kete lloj torte, isha me te vertete shume kureshtare, heren e pare qe e gatova nuk mu besua qe ishte me te vertete magjike e teper e thjesht aq shume sa eshte e para ne listen e tortave te preferuara. Tani ju do thoni po kjo cpo flet, ose fare mir do ta keni gatuar apo shijuar kete torte e do  jeni habisur si puna e ime edhe juve :)  torta ne fjal quhet magjike sepse ne nje perzjerje te vetme, e cila shtohen ne tepsi bashke, dalin tre shtresa te ndryshme, nje si tip llokume, nje si tip kremi ,edhe shtresa e siperme si tip pandisanje.
 
torta ne fjal ka shume pak perberes, por gjithe sekreti qendron ne perpunimin e tyre.
 
e para gje qe eshte shume e rendesishme eshte: TE GJITHE PERBERSIT DUHET TE KEN TEMPERATUR AMBJENTI.
 
tepsia eshte mire te jet drejtkendeshe, ne kete menyre dalin te treja shtresat  un perdora nje tepsi pask te madhe, ju zgjilleni aty te 20 cm keshtu ju del pak me e trashe.
 
 
per kete torte ju nevojiten:  (perbersit e mi jan te reduktuar, ne vend te gjaplit kam perdorur margarinen vegjetale, e vezet i kam pergjysmuar)
 
2 vez me temperatur ambjenti (receta e ka 4)  po jan me te vertete shume.
100 gram sheqer (normal)
80 gram margarine (ose 125 gram gjapl)
150 gram miell
500 ml qumesht (jo te plot, te vaket)
1 lug uji te akullt
1 lug leng limoni ose uthulle
1 pako vanilje ose nje lug kafeje leng vanilje
pak kripe
e sheqer puder sipas deshires
 
 
Se pari do tju thoja, te kemi dy tase te medha, ku te njera te hellim te verdhat e vezes me gjithe sheqerin e margarinen e nje luge uji te akullt, te tjetra te bardhat. E vendosni qumeshtin te ngrohet.
Marim tasin ku hollem te verdhat, me mikser rrahim masen per 5 min deri sa kjo te behet omogjene e si krem te masa qe u be si krem shtojme miellin  e qumeshtin gjithnje duke miksuar sduhet te ndalojm.  Rahim mire te bardhat e vezeve, edhe shtojm aty lugen e uthulles ose te lengut te limonit e pak kripe.  Eperzjejm masen nga lart posht, pa prishur mire te bardhat.
E vendosim me furre per 60 min ne 150 grad. varet nga furri, po pjekja esht pak e gjate.
 
kur te jet bere gati priheni ne kubike e hillini persiper sheqer puder.
 
ju befte mire!!!!!!!!!!  te njetin variant e provova me kakao por heres tjeter do ta publikoj, ne u kujtofsha te beja foto :)
 
 
 
 
 


 

2 commenti:

  1. Ahhh moj shoqe ashtu si je e qeshur e edhe embel ne realitet ashtu gatuan.
    te puth Ada,rrofsh per receten e mbajte fjalen.

    RispondiElimina
  2. Nuk me del asnjeher kjo recet. Pash e ne y tube videot. Del si qumeshtor ku gaboj.???

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...