mercoledì 12 dicembre 2012

christmas time, po na vjen viti riuuuuuu. Kohe festash.


Biskota festash light, ne kushtet e shtepise.
Çfare atmosfere festive do ishte pa aromen e biskotave te sapo pjekura, te eres se zenzerit ate te kanelles te gjalpilit apo te agrumeve etj etj. Mund ta zgjas deri ne pafundesi lisen e shijeve qe mund te vendosen ne brumin e bsikotave, mjafton pak fantazi edhe ato behen teper te shijshme.

Por kush ka probleme me linjen çfare mund te bej ?????? kjo eshte nje recet te cilen e eksperimentova pak dite me pare.

dy lloje biskotash si per festa. Agrume e Cokollate (light)

Per te realizuar kete recet ju nevojiten:

300 gram miell
1 koker veze
3 luge vaj mistri (luge gjelle)
2 flixhan kafeje me sheqer :)
1 filxhan kafeje gjumesht
1 portokall-lekuren e grire holle (te pa trajtuar)
1 limoni- lekuren e grire holle (te pa trajtuar)
15 gram maia (nje lug kafeje jo plot)
sheqer pelur per dekorim.




Perzjejme perbersit njesoj sikur bejme brumin e byrekut, ne nje ene te thelle hellim miellin e sheqerin i shtojme vezen e vajin mundohemi te bejme nje si pune topi 8nje mase omogjene)
e shtojme lekurat e agrumeve e maian. E perpunojme sa me shume te jet e mundur, kur brumi te rezuloj elastik e mbulojme me nje pece guzhine edhe e vendosim ne frigorifer per 20 min.


Pas 20 min e nxjerim nga frigoriferi, edhe mundohemi me pec, te hapim nje pete te madhe te trash 2 cm, te cilen e presim sipas deshires e bejme format qe duham ne.

I pjekim ne fure te nxete, 15 min ne 180 grad, kini kujdes se mos ju digjen :)

cokollata me theret gjithnje :D

ju nevojiten:



300gram miell
1 koker veze
3 luge vaj mistri
2 fixhan kafeje sheqer
1 filxhan kafeje qumesht
15 gram maia
50 gram cokollate fondente (te shkrire)

per te realizaur kete brum, behet njesoj si me siper vetem se shtohet cokollata e shkrre ne mikrovale per 2 min ne 450 wat. E lejme te pushoje ne frigorifer brumin per 30 minuta ne kete rast qe cokollata te forcohet.

E bejme format si te deshirojme.

Na befte mire, mua me plq shume, te thjeshta te fesketa edhe jo shume te ngarkuara.




Ps: nuk do ishte keq qe per krishlindje dhuratat qe ja dedikojme te dashureve tane te ishin te realizaura me dashuri, psh 300 gram biskota nje vazo recel. Gjerat te ketij lloji. Me vjen keq qe tashme i kemi haruar gjerat e bukura e te sinqerta qe na kane shoqeruar ne vogeli.




5 commenti:

  1. Iii sa gjera te mira. Ajo si buke e perdredhur duket shuuuuume e mire. Une vdes per amareta dhe gurabije dhe ato duken shume yummy.

    Rrofsh e dashur per komentin e fundit. Ti je guzhiniere teper me e mire dhe me e ditur sesa une. Edhe une vdes per sallatat.

    Dua ta ndjek Blogun tend por s'e kam pare butonin FOLLOW, tani me ne fund e pashe. =)

    RispondiElimina
  2. shume flm Ada, je gjithnje e mire pritur.

    Xoxo Lulu.

    RispondiElimina
  3. PO pra sa te mira! PO ma bejne edhe mua me sy... Por kete krishtlindje jo vetem s'ma mban t'i gatuaje por as mund t'i haje dot :(
    Brava Lulu!
    p.s.: ma come sei bella!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. ahhh ballakumee shhh shhhhh faleminderit <3.

      jan sh e thjeshta, por jan sh te shijsme edhe te lehta ne klori :)

      xoxo Lulu

      Elimina
  4. Shume Faleminderit e Dashur Lulu per komentet e fundit. Te kuqen e adhuroj edhe une, pavaresisht sezoneve ose nese ka ndonje feste apo jo. Plus qe edhe shtepia duket me e veshur kur ka festa. Keto foto me pelqejne shume edhe mua.

    Ti c'fare gatove ndonje gje te shijshme dje? Po per Naten dhe Diten e Vitit te Ri cfare ke ndermend te gatuash? Me Trego. =)

    Uroj Festa te Mbara & Pushime te Rehatshme per Ty. Gezuar Vitin e Ri 2013 Familjarisht!! Gjithe te Mirat. Te Perqafoj. <3 Ada.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...