Iku edhe kjo jave tamam si nje rrufe, kur dita eshte shume e angazhuar koha qe kalon nuk ndihet fare, edhe koha ne disposizion eshte shume e paket por ndoll qe mer malli per ta gatuar dicka te shendeteshme edhe te shijshme si receta ne vijim, urroj tju pelqejne, ju siguroj qe eshte shume e shijshme.
Per te realizuar kete recet super easy ju nevojiten:
- 600 gram mish te grire viçi
- 2 kokera veze
- 1/4 liter qumesht
- 100 gram djath te grire
- pak fare tule buke te bardhe
- pak fare sals domatesh te koncetruar
- kripe, rrigon piper sipas deshires.
Ne nje ene te thelle vendosim mishin, shtojme vezet e rrahura djathin e grire edhe herzat. Tulen e bukes e lejme 5 min ne qumesht te zbutet, pastaj e shtojme brenda te mishi (e shtyllim pak). Mundohemi ta punojme qe te jet e gjitha omogjene, pastaj shtojme pak salc domatesh te koncetruar, e mbulojme edhe e vendosim ne figorifer pe per pak kohe.
Pasi koha te ket kaluar e nadajme mishin ne topsa te vogjel, si kokera arre pak a shume.
Per te shoqeruar keto qofte ju nevojiten.
- 1 kr qepe
- 2 hurdhera
- 300 gram bizele
- 300 gram kepulla
- 150 domate ne copeza
- vaj sipas deshiers
ne nje tigan jo nigjets paksa te madh, vendosim te fergohet qepa me gjith hurdhen me pak vaj, kur kjo te jet gati shtojme qoftet qe pergatitem pak me pare, i lejme te fergohen mire nga te gjitha anet, afersisht nevojiten 8 minuta, pasi shofim qe keto jan gati shtojme kerpullat e prera holle, lejme qe keto te behen gati e pastaj shtojme bizelet edhe domatet, i vendosim nje kapak tiganin edhe i lejme te zjejne deri sa te ket avulluar gjith lengu i domateve, kujdes mos e lini te thahet shume.
ju befte mire!!!!!!!!!
LULU DUKET E MIRE, EDHE UN I BEJ SHPESH KETO QOFTET, I SHOQEROJ ME POLENTA EDHE PJATAT LEPIJME.
RispondiEliminafantastike te lumshin duart, te lexoj me shume deshire, per ua je nr 1 kur shkruaj (gjerat jo te guzhines).
RispondiEliminaUn keto qoftet me perime i bej me mish pule edhe me kunguj, ta sygjeroj ti provosh, versioni yt me doli me nam.
RispondiEliminaBukur dhe thjeshte, POR mesova kete variantin me ''salce domatesh'' ndoshta i jep nje shije me te mire...Do ta provoj se shpejti! :)
RispondiEliminaAfter my ''salca'' experiment, will let you know if it worked ...