Meqe vera as po kujtohet te vije kete vit, e duke qene shiu sna le dite pa na bere vizit, per inat te tij une die gatova piaten me verore qe eksiston, te cilen ne fatazine time e kam te lidhur fort me pushimet ne buze te detit.
kujtoja un qe shiut do ti mbeteshe qefi e do na harronte per ca kohe, por joooo jooo nuk ndolli keshtu
edhe te dielen vetem me shi e kaluam, madje edhe tani qe po ju shkruaj bie akoma shi, nejse do ket dite me diell polt.
per te realizuar kete recet ju nevoiten:
800 gram oktapod, (nje oktapod mesatar)
400 gram patate (ato pranveroret)
1 koker qepe
1/2 filxhan kafeje uthull te bardhe
1 filxhan filxhan vere te bardhe
majdanos sipas deshires
1 limon
piper te zi e kripe vaj ulliri aq sa duhet.
Vendosim per te zjere ne nje ene me perpasa te medhaja, ujin me pak kripe, aty shtojme veren e bardhe e uthullen.
Oktapodin ne rastin tim e bleva te pastruar, keshtu qe kerkoni ne Google si ta pastroni.!!
kur uji te ket mare vale, oktapodin ashtu si eshte te pa coptuar e zhysin 3-4 here ne uje, ne menyre te tille, qe tentakulat te mblidhen si rica.
E leme te veloje me temp normale per afro 40 min.
Ne nje ene ene tjeter vendosim te zjejne patatet per 20 in, kur keto te jen gati i qerojme e i presim rrethore edhe i lejme te ftohen.
Ne e nje ne perzjejm leng limoni me vaj ulliri mundohemi ti rrahhim pak, duke shtuar sipas deshires vere te bardhe.
Kjo eshte condimento i sallates.
Ne nje ne per sallate shtojme patatet e oktapodin e prere. (gjate zjerrjes un e pres me geshere guzhine)
i hellim condimenton e erezat sipas deshires, (edhe majdanozin qe un se kam shume qef)
ju befte mire, e shijshme e shendeteshme, edhe super easyyyyy.
lule po qepa ku futet moj, se spo e shoh ne recet. na e thuaj pak, merciiiiii
RispondiEliminablogu yt eshte gjithnje top.
Fotot jan super. Me pelqen shume blogu yt. Shkruaj disa me shume gjera jo te guzhines.
RispondiElimina