domenica 23 giugno 2013

kek me zerdeli, torta di albicocche light.

Pershendetje lexusa te dashur, sot po vendos nje recet qe eksperimentova para disa ditesh
e nisa pak kot sepse nuk isha shume e bindur qe do me dilte kaq e shijshme, por ndonje here gjerat e improvisuara jan me te mirat. Kjo recet eshte sh e thjesht, ka pak perberes, edhe mund ta hajne edhe personat qe vuajn nga diabeti apo kolesteroli, pasi eshte light e pasur me furte edhe pa yndyra.
per menune e mengjesit eshte mese ok.
 
per te realizuar kete recet verore, ju  nevojiten.
300 gram zerdeli
100 gram miell te tipit 00
50 gram miell mistri (fioretto di mais)
1 gote uji qumesht (light)
1 koker veze
80 gram shereq kallemi
2 luge vaj mistri
 
 
per nje tepsi me diameter 28 cm.

ne nje ene thyejme vezen shtojme sheqerin (60 gram) pastaj miellin e bardhe, i perzjejme e shtojme qumeshtin me ngadale qe mos te na behet brumi topa topa, (duhet te jet shume i lengshem) shtojme dy luge vaj mistri e pastaj miellin e mistrit, nqs brumi na duket i forte shtojme pak me shume qumesht.  E rrahimme mikser, ne fund shtojme nje luge te vogel me maja per embelsira.

lyejme tepsine ose shtojme leter guzhine, e siper hellim brumin vendosim zerdelit te cilat i kemi lar e pastruar (hequr berthamat  por jo lekuren)  un i vendosa si te foto me siper, ju mund ti vini sipas deshires.

vendoseni ne fure per 20 min ne 180 grad. 2 min e fundit, nxirni nga furi shtoheni 20 gram sheqer edhe vereni per 3 min ne fure te ventiluar, vetem meventolen e siperme,keshtu qe sheqer shkrihet pak.



ju  befteee mireeeeee !!!!!!!!!





1 commento:

  1. lulu provohe edhe me pjeshk, sa mir qe i ben pa gjalp edhe pa shume veze, ne internet ka receta qe nje embelsire keshtu thone 4 kokera veze.
    na shkruaj edhe ca gjera jo te guzhines se e di ti qe un ato i kam qef. Ada.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...