waaa po si kaloi nje vit keshtu pa u ndjer fare??????????
shume urrime vetes time qe e mbajti premtimin e blogut, e shume urrime blogut tim qe ka rritur numerin e vizituseve se fundemi.
ju falenderoj qe me ndiqni, do te thot shume per mua.
Per te festuar ju sjell nje role pjeshke e kumbulle. Ose nje tip strudeli me pjeshk e kumbulla.
per te realizuar kete emblesire ju nevojiten:
250 gram brume brise (perdorer pasten brise pasi eshte me lehta si per tu gatuar por edhe per tu shijuar, me pelq se esht pak e kripur. )
4 kokera pjeshke
1 lug te vogel gjalp
2 lug sheqer
3/4 kumbulla te konservuara
50 gram biskota te thermuara
1 luge leng limoni.
per brumin brise.
200 gram miell,
40 gram margarine vegjetale
uji i ftoht aq sa te duhet
e pak kripe. (un pergatis dosa te medha te cilat i ngrij, e ne momentin e duhur i nxjer nga ngrirja, kjo sepse nuk kam kohe te lir, ju po te deshironi blini te gateshme por me besoni sdo jet e njejta gje.)
Sheqer puder per dekorim.
Merni pjeshket i pastroni nga lekura e i prisni kubike kubike, ne nje ene jo ngjitese shtoni pak gjalp kur ky te ket shkrire, shtoni aty pjeshket i lini pak sa te fergohen, edhe i shtoni sheqerin e lengun e limonit, lereni 2 minuta qe mos te karameloset sheqeri por edhe qe te jen pak te lengeshme. Ne nje ene thermoni biskotat, ato lloj qe deshironi ju, un perdor petit biscut. Aty shtoni masen me pjeshk e i lini te fothen se bashku, i shtoni kumbullat e konservuara e pak leng nga konservimi.
Hapni me pec nje pete te trash e siper shtoni masen e ftohur, e rrutulloni i mbyllni mir cepat, e shponi o me piru o me thike. Piqeni ne 180 grad per 40 min.
lereni te ftohet e hillini siper sheqerin puder, edhe ne sasi te medha, sepse brumi eshte i kripur.
Ju befte mire.!!!!!!!!!!!!!
Semplicemente meraviglioso questo dolce, stellina mia. Ti abbraccio, ho giusto delle succose pesche dall'alberello <3 <3 TVB
RispondiEliminaEdhe 100 blogut. Une urrej te gatuaj. Por me pelqen ushqimi. Do mundohem ta gatuaj
RispondiEliminaUrimeeeeeee :)
RispondiEliminaMe pelqejne shume foto.
Te lumshin dockat per foton dhe per embelsiren:)