sabato 26 ottobre 2013

Lasagna ne furre me perime. I love vegan part 2

yesss it must be true love.
Ajo e imja me perimat. Sepse po zgjat edhe spo ja ndjejm nevojen mishit, por e kam te veshtire te harroj sallamrat e kremvicet (te cila eshte e duhur te perdoren sa me pak).
 
 
Iku fundi tetori po troket Nentoriii ohh sweet sweet november. Mungon pak edhe do festojm festat e ketij viti, urroj te kem kohe ne disposozion, sepse do ndaj me ju sh ide gatimi te lidhura me kete periulle viti.
Receta ne vijim mund te jet nje ide, por spo nxitohem ka kohe x idera festash, ta quajme kete recet nje dit pushimi ne shtepi!!!!!!!!!
 
ju nevojitem:
 
1 koker qepe
2 kunguj jeshil
1 palltixhan
2 specka nje te kuqe nje jeshile
1 karot
pak presh pa gjethe
2 thelpinj hurdhera sipas deshires edhe me shume
150 gram djath mocarella
50 gram djath grana
200 gram lasagna te fresketa
300 ml salc domatesh
100 qumesht
 
 
 
Lahini ne uje te bollshem perimet, pastrohini dhe prihini kubik ato, Ne nje tigan skuqni ne fillim qepen e specken, e pastaj shtohni me rralle te gjitha perimet e tjera. lereni 20 min e pastaj shtohni salcen lereni te vloj per 10 min ne fund qumeshtin per 2 min te tjera.
prini djathin ne copeza te vogela merni tepsin e lasanjave e shtoni nje shtesh salce nje shtres lasagna e djath, vazhdoni keshtu deri sa te keni mbaruar perbersit.
 
nuk perdora salcen bieshamel spese doja qe te ishte sa me e lehet, edhe djathrat mundova te perdorja ato qe ishin me pak yndyre.
 
piqeni ne fure ne 180 grad per 35 min.
 
ju befte mire!!!!!!!!!!





 

4 commenti:

  1. Receta te kendshme, ato me ''peshk'' i ke qare fare :) Nese s'na del problem me kopiritin [sic] mund ti marrim disa.

    E gjeta kete blog rastesisht dhe me pelqeu. Nuk besoj se ka shume faqe/blogje persa i perket gatimit ne shqip, e do ishte mire te kemi vende te shikojme ca gatime autentike shqipe.

    p/s/ ndoshta ndodh vec ne komputerin tim por leximi eshte pak i veshtire, shkronjat dhe faqja duken shume te medha, mund ta besh ''blog interface' me kompakte.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Pershendetje, te flm qe i perkushtove pak kohe blogut tim, kam qef te gatuaj nuk pretendoj te jem guzhiniere por esht thjesht nje hobi.
      nuk me kishte sygjeruar me pare askush tani do mundohem ti hell nje sy, edhe pse ndsh duket keshtu nga comp yt.


      mire se erdhe. Po shkoj te lexoj blogun tend.

      Elimina
  2. Si do te jete, keni talent. Gatimi i mire ''ndihet'' nga te gjithe, bashkon njerez dhe kultura me diferenca te ndryshme, ne cdo ne kohe e shtrirje gjeografike. Eshte niveluesi me i thjeshte universal, qe ofron paqe, besim e kenaqesi. Shpesh fjalet jane te teperta [with regards to your pics] dhe paraqija apo aromat, jane ato qe flasin. Kete rradhe nuk kam vrejtje, por here tjeter do ti them, ato tortat dhe embelsirat qe ke postuar kontribuojne ne rritjen e [epidemise] Diabetit :):)

    Ne Firefox blogu duken normal, ndoshta ka qene faji i browserit tim [ I. explorer] Thnx, jeni e mirepritur ne blogun tim.

    RispondiElimina
  3. Kisha kohe qe po kerkoja nje version vegjetarian per lasagna dhe kisha kohe pa kaluar nga blogu jot Lulu. Ishte nje suprize e kendshme ta gjeja! Shpresoj te postosh sa me shume gatime festive keto dite :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...