Nuk me besohet sa shpejt erdhi data 25, nuk kam si ta pershkruaj frenesin e ketij muaji, sa shume impegnime ne mardheniet me punen, sa shume impegnine ne mardhenie me familjen, dhurata dreka darka, e te mendosh qe jemi vetem te fillimi.
juppyyy jam gati per dreka festa etj etj, por edhe per shume dhurata :) fati im eshte qe mar dhuratat ne 25 edhe ne 31 :D me thoni ju ka me me mire se sa keshtu.????!
receta ne vijim nje torte me portokall, plot me dashuri per miqt e mi te blogut.
ju nevojiten :
250 gram miell
50 gram nisteshte
2 kokra vez
3 portokalle lengu edhe lekura e grire.
120 gram sheqer
3 luge gjelle vaj mistri
pak maia per emblesira
per mbushjen
200 gram gjize
100 gram sheqer puder
pak esenz lulesh portokalli
e pak vanilje.
Ndajme te verdhat e vezes nga te bardhat, ne dy ene te ndryshme, te bardhat i rrahim me pak kripe, te verdhat shtojme sheqerin edhe i rrahim mire deri sa masa te behet shkume, ne te shtojme miellin lengun e portokallit e maian e lekuren e portokallit, vazhdojm ti rrahimm, shtojme te bardhat e vezeve due i trazuhar me luge druri. masa eshte omogjene e shtrojme ne tepsi 28 cm. e fusim te piqet ne furre per 40 min ne 170 grad (furri duhet te jet i nxeht me pare )
Gjate kohes se pjekses pergatisim kremin me gjize, rahhim me miksergjizen me sheqerin puder me esenzen e portokallit e me vaniljen. e vendosim ne frigorifer te ftohet.
kur torta te jet pjekur e ejme te ftohet e presim ne dy diske edhe shtrojme kremin e dekorojme sipas deshires.
Gezuar Krishtlindjen Lulu :D
RispondiEliminaTe lumshin dockat e uroj te kesh kaluar nje die te bukur :)
Te uroj shume mbaresi per Vitin e Ri
shume faleminderit Jonki, sa me shume gjera te mira edhe per ty.
Eliminaxoxo lulu
Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok.
RispondiEliminaI'm definitely enjoying your blog and look forward to new posts.
Also visit my web site ... Cheap Louis Vuitton Bags