Pershendetje miq, si po ja kaloni keto ditet e bukura te vjeshtes????????
Nje sec. me te vertete i quajta te bukura ??? jo per gje por ne ketu, andej nga fundi apo fillimi i Milanos nuk kemi patur nje dite pa shi. Tani une isha ajo qe nuk doja te hiqja shpakat me nje gisht nga kemba, por ja qe aq shpjet i hoqa sa se imagjinoni dot. Do t'ju them me shume i kini parasysh ato çizmet pe llastiku qe te mbrojn nga shiu, e te lejojn te jetosh shiun ne qytet apo ne fshat pa shume komplikime me te vertete te thjeshtojn mbijetesen ne ditet me shi. Ja keto çizme pe llastiku ngjyre te verdha jan bere miket e mia me te mira gjate ketyre diteve.
Im ate kur mi shef veshur thot ahh vajza ime ajo me uniformen e komunales, per dreq qelluan si cizmet e palltoja ne te njejten ngjyre, ja sa per mos te humbur nga syte , nqs humb me gjejn kollaj :(
Ime eme qe e qorton -aman o burre kaq vjet ne migrim e se the nje here tamam emrin, quhen operator eckologjik. Nejse mami ka ndjesin e modes, die me tha qe donte nje pale cizme pe llastiku, por jo ngjyre te verdha, me thot o ushtarake ose ngjyre vjeshte.
Po vjeshta, kete vit as vet se kuptoj si nisi e nuk pata nje second per te fotografuar. Megjithate per te pare anen positive te cdo stine e cdo moment, ne kete kohe them qe gatuhet edhe haet me mire, sikur te mer me shume uria. E kur ke deshire te gatuash mund te kalosh ore te tera ne guzhinen tende, sepse jasht ben ftohte e bie shi.
Rrofte e verdha, per cizmet e mia, per agrumet, per frutat portokalli apo te verdha, edhe per Kungullin, te cilin e dua shume.
Risotto alla zucca:
350 gram oriz (un perdor gjithnje riso roma)
350 gram kungull i pastruar edhe i qeruar
1 gote vere te bardhe (secco)
1 qep te vogel (te tipit scalogno)
50 gram djath (provola, gurvier, asiago, o se djath mali si fontina ect)
brodo vegjetale aq sa duhet (karote patate qep selino)
djath i grire o parmigiano, o grana
vaj ulliri kripe e pipe i zi sipas deshires.
Presim kungullin ne kubike mesatar, e fergojm pak fare me shume pak vaj, jo shume gjate.
Ne nje tenxhere skuqim pak fare qepen shtojme aty orizin edhe i trazojm ere pas here, shtojme edhe kungullin, i shuajm me veren e bardhe. Kur vera e bardhe te ket evaporuar shtojme brodon te cilen me pare e kemi vene per te zjer edhe eshte e nxhete. Vazhdojm te trazojm risotton, kur shofim qe eshte bere tempo cerek ore, shtojme djathin e prere kubik kubik, ne maje luge gjalp edhe piperin e zi nqs deshironi, e lejme te pushoj 2 min, mund ta servisni djathin e grire siper ose e hillni brende te risotto.
Ju befte mire.
Che foto meravigliose. Il risotto alla zucca un spetacolo.
RispondiEliminaGrazie
EliminaMoj shoqe po ai babi yt esht fenomen
RispondiEliminaUn i.bleva nje pale cizma po te mbajn kemben akull.
Sa per receten bravo ty. Po un kete kungullin pjekes se perdor fare.
flm zakonisht edhe familjareve te mi nuk i plq, provohe ndonjehere sepse nuk eshte i keq.
Eliminaflm.