lunedì 18 marzo 2013

Si iku dita e veres me shi :( :( BALLOKUME

Filloi edhe kjo jave, sot gjithe diten ketu ku jam une ka rene shi e perzier me bore, mua gjithnje me ka pelqyer koha me shi, por kohet e fundit me ngre nervat ne maksimum.

Dini gje ju qe ishte dita e veres ne daten 14 ????????????????

eeeee un per vete e kisha harruar, pasi hengra mir e mir gjith ato ballokume, ne mengjes ne dreke biles edhe ne darke, thash po pse ka bere mami im kete embelsire, kur sot data 18 me erdhi mendja qe kan kaluar 4 dit nga dita e veres, (ne kete raste nga ditet e shiut sepse ka qe ne 14 qe koha esht sh e keqe)

receta ne vijim eshte e mamit tim, e cila i ben nga mendja e vet, edhe asnje here nuk eshte e sakte ne masat e gjerat qe nevojiten, kesaj here i thash qe e dua per blogun :p :p e u mundua te ishte disi e sakte, (shife me sy thote ) :P


(ju siguroj qe jan sh te shijshme mos ja vini sh veshin formave te cuditeshme :)


per kete recet ju nevojiten.
  • 700 gram miell gruri
  • 300 gram miell mistri
  • 500 gram sheqer
  • 300 gram gjalpe
  • 7 veze    (ooo zottttt kurre si perdor kaq sh veze x nje embelsire une)
  • nje maje luge sode buke, e nje maje luge kripe  (luge kafeje)


Ne nje ene te madhe hellim sheqerin me gjithe gjalpin, mundohemi ta punojme mire deri sa keto te dyja te jen perzier ne menyre omogjene, shtojme vezet nje e nga nje, mundohemi ta rrahim mire e mire, pastaj shtojme miellin e situr me soden ebukes e kripen, mundohemi ta bejme brumin si puna  e brumit per byrekun, pak me te bute. Kur brumi te jet gati e lejme te pushoj per 30 minuta.

ne nje tepsi te madhe te cilen e kemi lyer me gjalpe e miell, shtojme brumin, ne forma topi, i lejme pak larg njera nga tjetra.



I pjekim ne furre per 45 min ne 170 grad. 

un nuk çmendem per ballokume por nje here ne vit ja vlen te haen.






Ju befte mire!!!!!!!!!!!


5 commenti:

  1. Te lumshin duart! Rendesi ka qe i ke ngrene per ballakume :) (Une po vdes per gjylaç por s'po e gjej dot receten. Gjyshja m'i preu krahet se me tha "nuk e ben dot ti gjylaçin", prandaj kam shpikur nje recete bakllavaje qe e ha per gjylaç hahhaha)
    Majen e miellit te misrit e gjen ne dyqanet etnike ose ne supermarkata. quhet fioretto di mais ose crema di mais.
    ciao

    P.s.: me kenaqe me "mistra"...edhe vellai im i vogel, qe ka ardhur ne Itali qe 6 vjeç keshtu si ti thote :)
    P.P.S.: ju ne milano keni disa biskota me miell misri qe behen sh. te mira, por kam harruar si quhen...

    RispondiElimina
    Risposte
    1. flm Ballokume, te mira ishin por ballokumeve "peverteti nuk i ngjanin"
      po gjylaci çfare embelsire eshte???????? se kam degjuar :(

      sme vjen as mua ne mendje si e kane emrin, biskotat e mia te preferuara mbeten ato me cocco e ato me miell orizi, shif se mos i gatuan ndonje here ^_^

      xoxo Lulu. <3

      Elimina
  2. Sa te bukura keto fotot me lulet e Pranveres mi. Sa per Ballokumet, nuk jam ndonje fanse e madhe e tyre. Dita e Veres iku me shi dhe dite te tjera si ajo, po ikin e vijne plot me shi. Ehhhh.

    Per komentet rreth fotove te Vivian: Po, Syckat i ka te kaltra. Eshte shume e embel si femije, pervecse e bukur. Dhe pergjithesisht neper foto del mire, mashalla. =) Flmd per te gjitha komplimentat.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ada edhe ketu te ne vetem shi, eshte e pabesushme qe neser eshte dita zyrteate e praneveres. :) me behet qefi qe po rritet mire Vivi. :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...