sabato 30 marzo 2013

quick and easy :)

Pak kohe me pare ne frigorifer kisha nje tufe me "Bietole da COSTE" eshte nje lloj perime e ngjashme me spinaqin, ben pjese ne grupin e spinaqit, kerkoheni ne google po te jeni kurioz, sepse nuk harrij ta shpjegoj dot.
jan shume te shjshme, zakonisht behen sallate te zjerra, ose ne furre me salce beashiamel :P (keshtu shkruhet? )

ndersa une ne nje moment kur nuk me vinte ne mandje asgje per te gatuar, krijova kete recet e cila me pelqeu me te vertete shume, ju a keshilloj, nuk do mbeteni te zhgenjyer.


Per kete recet ju nevojiten

  • nje tufe bietole da coste, gjethe me gjith krecelline trashe :)
  • 4 kokera patate mesatare
  • 100 gram proshute e prere ne kubike
  • 200 gram djath qe shkrihet kollaj, une perdora fontina. Por nqs deshironi mund te perdorni edhe mocarella.
  • 300 ml beshamel pak e lengeshme.


per salcen beshiamel
  • nje maje luge gjalp
  • 2 luge miell
  • 1, 1/2 gote uji me qumesht
  • pak kripe
  • e are Moskati sh pak.


Ne uje te rrjellshem lajme mire Bietolet (le coste lol) , qerojme patatet edhe i presim ato rrethe rethe, te trasha 1 cm.
i shtrojme resht ne nje tepsi jo ngjitese, bejme nje shtres me patate e nje shtres me coste edhe nje shtres me porshute, i hellim pak vaj ulliri edhe i fusim ne fure ne 170 grad per 20 min.

Ne nje tenxhere bejme salcen bieshamel duke shkrire gjalpin miellin ku shtojme qumshtin pak e nga pak, shtojme erzat. Kini kujdes qe mos tju behet tip topa-topa, se jo mundohuni ta rrahni me mikser ^_^
lereni bieshamelen pak te lengeshme.

kur patatet te jen bere pak shtojme beshamelen e cila duke qene sh e lengeshme do pak kohe me shume ne furre, pas 10 min shtojme djathin, e leme ne furre dhe 5 minuta te tjera, me funkisonin me ventilazion.

tava eshte gati, ishte sh e shijshme, ju keshilloj ta provoni. :)






Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...