Pak kohe me pare ne frigorifer kisha nje tufe me "Bietole da COSTE" eshte nje lloj perime e ngjashme me spinaqin, ben pjese ne grupin e spinaqit, kerkoheni ne google po te jeni kurioz, sepse nuk harrij ta shpjegoj dot.
jan shume te shjshme, zakonisht behen sallate te zjerra, ose ne furre me salce beashiamel :P (keshtu shkruhet? )
ndersa une ne nje moment kur nuk me vinte ne mandje asgje per te gatuar, krijova kete recet e cila me pelqeu me te vertete shume, ju a keshilloj, nuk do mbeteni te zhgenjyer.
Per kete recet ju nevojiten
- nje tufe bietole da coste, gjethe me gjith krecelline trashe :)
- 4 kokera patate mesatare
- 100 gram proshute e prere ne kubike
- 200 gram djath qe shkrihet kollaj, une perdora fontina. Por nqs deshironi mund te perdorni edhe mocarella.
- 300 ml beshamel pak e lengeshme.
per salcen beshiamel
- nje maje luge gjalp
- 2 luge miell
- 1, 1/2 gote uji me qumesht
- pak kripe
- e are Moskati sh pak.
Ne uje te rrjellshem lajme mire Bietolet (le coste lol) , qerojme patatet edhe i presim ato rrethe rethe, te trasha 1 cm.
i shtrojme resht ne nje tepsi jo ngjitese, bejme nje shtres me patate e nje shtres me coste edhe nje shtres me porshute, i hellim pak vaj ulliri edhe i fusim ne fure ne 170 grad per 20 min.
Ne nje tenxhere bejme salcen bieshamel duke shkrire gjalpin miellin ku shtojme qumshtin pak e nga pak, shtojme erzat. Kini kujdes qe mos tju behet tip topa-topa, se jo mundohuni ta rrahni me mikser ^_^
lereni bieshamelen pak te lengeshme.
kur patatet te jen bere pak shtojme beshamelen e cila duke qene sh e lengeshme do pak kohe me shume ne furre, pas 10 min shtojme djathin, e leme ne furre dhe 5 minuta te tjera, me funkisonin me ventilazion.
tava eshte gati, ishte sh e shijshme, ju keshilloj ta provoni. :)
Nessun commento:
Posta un commento