yesss vetem 10 min per te realizuar kete super cheesecake.
Eshte nje nga tortat e mia te preferuara, sepse nuk perdoret furri, eshte sh e shpjet, edhe mund te shfrenoni fantazine tyaj si te deshironi.
versioni qe po ju sjell eshte shume i thjeshtesuar, me perbersit me kryesor, te cilet edhe nqs eksagjeroni ne te ngrene, nuk ju ndoll gje.
Besomni mesatarisht po haj 1 cheescake ne 10 dit, e nuk kam mare asnje gram. (nje tepsi te gjithen e kam fjalen )
per te realizuar kete recet ju nevojiten.
per nje tepsi me diameter 32 cm.
- 200 gram biskota digestive, jan ato qe kan sode.
- 400 gram gjize
- 400 gram djath filadelfia
- 3 luge sheqer normal
- 1 filxhan leng frutash pylli, pa alkol (po te doni beheni edhe me alkol)
- 1 te verdhe veze (po te deshironi hillini me shume,ose mos i hillni fare)
- 50 gram margerine soje (ose gjalp sa te zbusni biskotat)
- 250 gram manaferrA
- 250 gram boronica (mirtilli)
grini ne mikser biskotat, beheni therime sa me te vogela. shkrini gjalpin pak fare, e hilleni te biskotat deri sa keto te jen rregjur te jet bere si brum. (un i hell ndonje pik qumesht sepse sperdor gjalp)
Ne nje tepsi si ato qe hapen e mbyllen, per torta, beni nje shtres 4 cm me biskota te rreggjura.
ne nje ne tjeter perziheni filadelfian gjizen sheqerin e te verdhen e vezes, rrihini mir ne mikser deri sa te jen perzirer sa me mire. Ndaheni masen ne dy pjes, ku te nejra hillni shurupin e frutave te pyllit, ose likorin me alkol qe preferoni.
hillini keto shtresa te biskotat, nivelohini mire, e persiper sipas deshires shtohini frutat qe keni zgjellur ne kete rast manaferrat e boronicat.
vendoseni ne frigrifer per 2 ore, ju befte mire.
se shpejti receta te tjera cheesecake-uuuuu <3
Uh che torta stupenda.. che fame mi hai messo...! <3 Deliziosa! :D Un abbraccio e un bacione!
RispondiEliminagrazie ely, un bacio anche a te.
RispondiElimina