lunedì 29 luglio 2013

hap syte &mbyll syte, 10 min x nje super ymmyy extra light cheesecake, torteee e ftohte djathiii o_0

yesss vetem 10 min per te realizuar kete super cheesecake.

Eshte nje nga tortat e mia te preferuara, sepse nuk perdoret furri, eshte sh e shpjet, edhe mund te shfrenoni fantazine tyaj si te deshironi.

versioni qe po ju sjell eshte shume i thjeshtesuar, me perbersit me kryesor, te cilet edhe nqs eksagjeroni ne te ngrene, nuk ju ndoll gje.

Besomni mesatarisht po haj  1 cheescake ne 10 dit, e nuk kam mare asnje gram. (nje tepsi te gjithen e kam fjalen )


per te realizuar kete recet ju nevojiten.

per nje tepsi me diameter 32 cm.
 
  • 200 gram biskota digestive, jan ato qe kan sode.
  • 400 gram gjize
  • 400 gram djath filadelfia
  • 3 luge sheqer normal
  • 1 filxhan leng frutash pylli, pa alkol (po te doni beheni edhe me alkol)
  • 1 te verdhe veze (po te deshironi hillini me shume,ose mos i hillni fare)
  • 50 gram margerine soje  (ose gjalp sa te zbusni biskotat)
  • 250 gram manaferrA
  • 250 gram boronica (mirtilli)



grini ne mikser biskotat, beheni therime sa me te vogela. shkrini gjalpin pak fare,  e hilleni te biskotat deri sa keto te jen rregjur te jet bere si brum. (un i hell ndonje pik qumesht sepse sperdor gjalp)

Ne nje tepsi si ato qe hapen e mbyllen, per torta, beni nje shtres 4 cm me biskota te rreggjura.
ne nje ne tjeter perziheni filadelfian gjizen sheqerin e te verdhen e vezes, rrihini mir ne mikser deri sa te jen perzirer sa me mire. Ndaheni masen ne dy pjes, ku te nejra hillni shurupin e frutave te pyllit, ose likorin me alkol qe preferoni.

hillini keto shtresa te biskotat, nivelohini mire, e persiper sipas deshires shtohini frutat qe keni zgjellur ne kete rast manaferrat e boronicat.

vendoseni ne frigrifer per 2 ore, ju befte mire.

se shpejti receta te tjera cheesecake-uuuuu <3










2 commenti:

  1. Uh che torta stupenda.. che fame mi hai messo...! <3 Deliziosa! :D Un abbraccio e un bacione!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...