lunedì 1 luglio 2013

torte e kethyer pembys me ananas :P:P

 
 
Ketej nga une me nje fjal te vendi ku un jetoj, vapa s'ka qene shume e forte, bile ka bere goxha fresk. Nuk ankohem sepse per mua qe nuk frequentoj pishinat e liqenet e qe kohet e fundit po kaloj me shume kohe ne zyre se sa ne shtepi, me pelqen shume, e me egoizimin tim do doja qe mos te nisi prap ajo vapa e termereshme.
 
Kete vit e kam vendosur mos te shkoj me pushime, thejsht do kenaqem kur te shof miqte , koleget (grrrrrr kete e futa keshtu kot qe mos te dukem  e keqe)  komshijt njerez qe un njof, te cilet do jen kethyer nga pushimet te nxire ster, UN E QETE DO MENDOJ VITIN TJETER E PUSHIMET ME SHUME SE SA 2 MUJORSHE QE DO JETOJ LULUJA.  Per kete vit per mua ka vetem pune, te mendojne te tjeteret te levizin ekonomine e vendit, se un kamperveshur menget e trute per te punuar.
 
Megjithate se u zgjata shume me llafe llafe, ç'eshte kjo torte e perbysyr???????  Nje torte super easy si ato qe bej une, verore e super ymmyyyy.
 
 
 
 
Fotografit lejne per te deshiruar, se di pse por torta ishte sh here me e mire se sa ne foto. (lodhja e tepert i bera fotot si me pertese).
 
 
 
  Torte verore per inat e per qef te personave qe ndollen ne buze te detit. lol
 
  • per kete torte ju nevojiten:
  •  
  • 500 gram ananas i konservuar i prere feta feta
  • 250 grm lengu i ananasit i konservuar
  •  1 koker veze (po te doni hillini edhe 2)
  • 150 gram miell  ose 100 gram miell 50 gram nisteshte
  • 100 gram sheqer kallemi, un i holla me pak se kaq (anansi eshte sh i embel)
  • pak maia per embelsira
  • 2 -3luge vaj mistri
 
 
Dua te nevizoj faktin qe un perdor vajin e mistrit e ne doza sh te vogela, me pak se 2 lug vaj, por ju mund te shtoni edhe gjalp sipas deshires, edhe vezet mund ti shtoni me shume nsq deshironi.
 
 
 
 
Ne nje tigan jo ngjites hillni dy luge te mira sheqer, kur ky te filloj te shkrij pak, shtoni 4 luge leng ananasi, lereni 1 min e pastaj shuajeni zjarrin. shtoni kete kremin ne tepsin ku do te beni torten.
vendosni anaasin siper tij.
 
ne nje ene te thelle, shtojme te verdhen e vezes, sheqerin, miellin e nisteshten e lengun e ananasit e mundohemi ta rrahim me mikser, bejeni pak te holle bumin e tortes.Te bardhen e rrahim kur te jet gati e shtojme edhe e trazojme pak me luge druri, shtojme majan.
E pjekim ne 200 grad per 30 min. kur torta te jet gati ne nje pjate tortash e kethejme permbys.
 
eshte teper e shijshme, nuk eshte nje nga te prefruarat e mia, por eshte goxha ymmyyyy.  
 
 
 
 
 
 

 
 
juu befteeee mireee !!!!!!!!!!!!!

3 commenti:

  1. Duhet provuar!!! Me pelqejne fotografit. Do provoj torten me cdo kusht.

    RispondiElimina
  2. Mmmmm eshte shuuuume e mire.
    Mua ma kane gatuar ne Treviso kete, me ka pelqyer shume. Po vete nuk e provoj, kam frike se kur ta kthej torten rrotat e ananasit do jene sterr te zeza :P:P

    RispondiElimina
  3. duket shume e mire .flm do ta provoj :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...