venerdì 12 luglio 2013

I love vegan. supe verore me farro e perime :)

Do tingellonte shume bukur ne qofte se do te shkruaja, supe verore me farro (nje lloj gruri) edhe me perimet e kopeshtit   te mblellura ne mengjes e te fresketa sa me ska :)
 
 
Kur po zgjillia perimet per te gatuar kete pjate, po mendoja sa rruge kane bere kungujt e shkrete deri te lavamani im, apo domatet te cial me germa te madha ne amballazhimin e tyre kishin te shkrojtur, Sardegna bio, jan te mira pooo, por Sardegna nuk eshte mbrapaderes. 
 
 Me erdhi ne mendje, ne vendlinjen time, cdo te shtune beheshe markata, nga kodrat qe rrethonin qytetin zbrisnin tregetaret me kafshet e tyre te ngarkuara plot me perime, te cilat super te fresketa, por edhe nuk njifnin konservante apo pesticide, ahhh pesticidi me i forte qe kishin njofur ishte plehuuu :P.
 Kishte gjithcka shije ndryshe, tani te hash biologjikisht eshte luks, por edhe pse mua sme bind aq shume qe me te vertete keto ushqimet jan kaq shume bio ???????????? 
 
per receten ne vijim ju nevojiten.
 
100 gram farro   (zjen shpjet 5 min)
1 kungulleshke jeshile
1 filxhan biselle te frsketa ( se jo te ngrira)
50 gram mashurka jeshile
1/2 koker qepe
2 domate te pjekura mire
1 karote
2 /3 gjethe barzilok
 1 luge gjelle pesto
50 gram fasule te zjerra.
 
 
ne nje recet tradizionale supe, keto gjerat do te fergoheshin pak para se te zjenin por un  po ju jap versionin veror, mundohem te mos i perpunoj shume perbersit keshtu qe più esay me mire eshte!!!!!!!!!
 
Merni nje tenxhere mesatare, edhe hillni te gjitha perimet te cilat i keni lare e prere sipas deshires.
 
I lejme te zjejne per 30 min, kur keto te jen te zbutura nga zjerja, shtojme grurin, i lejme edhe  15 min te zjejne, gjithsesi duket edhe me sy.  shtojme kripern, vajin e ullirit te cilesise se mire, edhe 1 luge gjelle me pesto, e sila i jep me shume ate shijen verore.
 
serviseni te vaket, mua me plq shume e ftohete, jo sasallata te cilen nje nga keto dit do publikoj receten.
 
 
ju befte mireeeee, super easyyy e extra ymmyyyyy.




Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...