per kete recet ju nevojiten:
3 sepie te medha afersisht 400 gram
1 qep mesatare
2 thelpinj hudhra
250 gram bizele
300 gram domate
pak vere te bardhe
majdanos.
Pasi kemi pastruar e lar ne uje te rjedhshem mire sepjet, i presim ato ne format qe deshirojme, un i preva ne forma te medha rrethore.
Skuqim pak qepen, shtojme urdheren e shtypyr (pastaj e heqim) shtojme sepjet i lejme te behen pak duke i kaudisur her pas here, kur keto te jen bere disi shtojme domatkat qershize, (te fresketa ose te konsevuara). shtojme edhe bizelet i lejm te velojn per disa min, pastaj i shuajme me veren e bardhe, i kontrollojme per kripe, shtpjme majdanozin apo erza qe deshironi.
edhe juppyyyy sepjet jane gati, as 30 min e gjitha :) me gjith zjerjen sepse gatimi do vetem 10 min :)
Tesoro, quanto mi piacciono le seppie con questo sughino! <3 Complimenti è un piattino delizioso!! Sei sempre tanto cara e ti lascio un abbraccio stretto stretto d'amicizia e bene! <3
RispondiEliminache delizia vorrei tanto che scriversi in italiano. hai un blog molto originale. saluti da Paola.
RispondiEliminaPaola, carissima nn ti nascondo che sono tentata assai, ma e una promessa che mi sono fatta per non perdere le mie radici, chi sa magari un altro blog.
Eliminagrazie baci Lulu