venerdì 7 febbraio 2014

Speie me bizelle e domate qershize.

per kete recet ju nevojiten:
 
3 sepie te medha afersisht 400 gram
1 qep mesatare
2 thelpinj hudhra
250 gram bizele
300 gram domate
pak vere te bardhe
majdanos.
 
 
Pasi kemi pastruar e lar ne uje te rjedhshem mire sepjet, i presim ato ne format qe deshirojme, un i preva ne forma te medha rrethore.
Skuqim pak qepen, shtojme urdheren e shtypyr (pastaj e heqim)  shtojme sepjet i lejme te behen pak duke i kaudisur her pas here, kur keto te jen bere disi shtojme domatkat qershize, (te fresketa ose te konsevuara). shtojme edhe bizelet i lejm te velojn per disa min, pastaj i shuajme me veren e bardhe, i kontrollojme per kripe, shtpjme majdanozin apo erza qe deshironi.
 
edhe juppyyyy sepjet jane gati, as 30 min e gjitha :)  me gjith zjerjen sepse gatimi do vetem 10 min :)




3 commenti:

  1. Tesoro, quanto mi piacciono le seppie con questo sughino! <3 Complimenti è un piattino delizioso!! Sei sempre tanto cara e ti lascio un abbraccio stretto stretto d'amicizia e bene! <3

    RispondiElimina
  2. che delizia vorrei tanto che scriversi in italiano. hai un blog molto originale. saluti da Paola.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Paola, carissima nn ti nascondo che sono tentata assai, ma e una promessa che mi sono fatta per non perdere le mie radici, chi sa magari un altro blog.

      grazie baci Lulu

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...