venerdì 7 febbraio 2014

vegan mon amur, lasagna vegan!!!!!!!!

Sic e shifni edhe ju te dashur lexusat e mi, un nuk para preferoj mishin, mundohem te realizoj receta sa me shume light e me sa me shume perime.
 
te jem e sakte jo sepse nuk haj mish apo sepse se gatuaj fare, e gatuaj rralle edhe shpesh here nuk kam shume deshir te fotografoj ushqimet me mishra :) (nuk jan ndoshta fotozhenik) 
 
bej shaka mos me merni seriozisht!!!!!
 
kjo recet eshte e thjesht e shpejt me shume vlera ushquse, edhe nqs deshironi mund te shtoni mishose ndonje sallam salcice apo cte deshironi. (ne familje kam nje person vegjetarin e shpesh hre gatuaj me shume qef per te )
 
per receten ne vijim ju nevojiten :
 
250 gram lasagna te fresketa
50 gram djath te grire grana/ parmigiano/ pecorino
400 gram carciofi te pasturar
200gram bizele
pak salc domatesh e koncetruar
1 qepe.
djath mozarella sipas deshires
 
per salcen bieshamel
50 gram miell
300 ml qumesht
1  maje luge gjalp
 
(me rafte pika sa keq qe shkruaj )
 
 
ne nje tigan te madh shtojme qepen me pak vaj te skuqt, pasi kjo te jet zverdhur pak shtoni carciofit te prere ne copa te medha, lerini te behen pak duke e trazuar here pas here, shtoni bizelet e salcen, lerini te zjejn me kapak per 5 min. (se doni mund te shtoni salcice te fresket)
 
pergatisim salcen bieshamel, duke ferguar ne gjalp miellin e duke shtuar qumeshtin e trazuar me vrull, e leme pak fare ne zjar shtojme pak krpe. (lereni disi te lengeshme)
 
shtrojme lasagnen, nje shtres sugo me djath e nje shtres salce. e keshtu me ralle.
 
e pjekim ne fure per 25 min ne 180 grad.
 
ju befte mire :)
 






Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...