lunedì 1 ottobre 2012

Fasule ose me mire gjelle me fasule

Nje thenie e vjeter thot qe "guzhinen o dashuron totalisht o e urren tmeresisht", un jam shume dakort me kete thenie. Besoj qe nje piate e shijshme mund te jet e tille vetem neqoftese eshte gatuar me kenaqesi edhe me dashuri, nqoftese kjo pjate eshte bere ashtu sa per te kalaur kohen apo thjesht pa deshire edhe me pertese, eshte mese normale qe resultati do jet medioker.
Me kujtohet fare mire kur ishim femije te vegjel, mami im gjithnje eksperimentonte ne guzhine, (njeri me shume fantazi :) :P) duke jetuar ne nje qytet ku ne te cilin edhe zakoni i te gatuarit ishte ndryshe nga ai ku ajo eshte lindur edhe rritur. Mundohej ti afroheshe,  edhe rezultatet ishin shume ymmyyyy, apo ndoshta dashuria per mamin edhe perkushtimi i saj  ndaj nesh na i bente keshtu???????????
megjithate mos te zgjatem shume :P 


Kisha ca mendime keshtu te shpendara neper koke edhe thash po i shkruaj :) (ehhh mendja e luluse :P)


Ne Shqiptaret nje GJELLE na bashkon, nga jugu ne veri madje edhe neper te gjithen Diasporen Fasulia eshte gjella kombetare, eshte ajo qe bashkon familjen ne sofer, sidomos ne vaktet e gjate te dimrit.
Ne zonen e mamit tim ate te jugut fasulet behen me mish te thate "pasterma quhet" edhe me piper te kuq, jo djeges. Kur u kujtoj me leshon goja leng.


Epooo bej fasule te tilla ne mes te Milanos po ta mbajti Lulu :) -do mundohem sipas menyres time!!!!!!
 per Fasule si ne shqiperi na nevojiten:
  • 500 gram fasule shqiperie
  • 1 koker qepe e bardhe
  • 1 cope mishi me kocke (viçi)
  • piper te kuq aq sa deshironi
  • vaj ose gjalpe edhe kripe
nqs deshiroi nje rezultat sa me te shpjet vendosini fasulet ne uje nje nate me pare, keshtu mund te zjejne me shpejt. 


Vendosim te zjejne fasulet me gjithe mishin e viçit e me kokren e qepes, se prere me 4 pjese.
kur fasulet te jen zjere, ne nje ene skuqim pak qepen e zjere me piperin e kuq, sh pak minuta.
pastaj i shtojme te tenxherja ku jan fasulet.


i zjejme 30 min se bashku, edhe fasulet jane gati.
Ju befte mire!!!!!!


recet sh e thjeshte Sh pak perberes por shume e shijshme, kam afersisht me sh se 10 receta me fasule shqiperie, por jo eshte ajo qe me plq me shume.

2 commenti:

  1. te lumshin duret, kjo po qe asht recet. Roft Fasuli per tegjithe.

    RispondiElimina
  2. Per dimer eshte pjate fantastike


    http://www.theromrom.com/2013/09/long-life-to-couple.html

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...