giovedì 1 novembre 2012

Kallamar "totani" te mbushur me oriz.

Kjo eshte receta qe kam krijuar une, pas shume provash te ndryshme. Vendosa t'ju sjell kete verison, mbushjet e kallamareve me buke te gire, veze apo ku ta di un, eshte google plot. (nd sepse eshte me e shijshme :P nceqqq nceqqq eshte me popullore)  Nejse ju lexusit e mi nuk jeni per guzhinen popullore por jeni per ate te sa me shendeteshme e sa me thjesht. Keshtu qe vendosa te shkruaj kete recete.

Po beja shaka me pare-mos me merni shume seriozisht!!!^_^. 

Odisea e kesaj piate eshte shume e gjate, kisha vedosur nje dite te gatuaja peshk, deshiroja diçka te kompletuar pa u verdallisur pjat te pare  apo e dyte. Vedosa te bej keta kallamaret apo totan si qyhen ne italisht, i gjeta ne merkate te fresket e thashe pse jo???????

problemi eshte se keta kallamaret peshkshitsi mi shiti te pa pastruara, edhe pse ne grate s'marim shume vesh nga peshku e une ketij te shkretit nuk i thash qe ti pastronte e kisha mendjen te beja fotografi :D .
Dilem per mua, pasi urrej te pastroj peshkun, por me vete thash
-- kush me ndalon.... s'eshte heret per te provuar :D!!! E bindur ju versula guzhines por energjit negative nuk me ndimuan edhe u ngaterua fare muhabeti, u llaturisa e gjitha me bojen e zeze te kallamareve pasi shava veten e te gjitha mendimet positive shkuan pas diellit.Tash te dali mire se ska, u mundova goxha!!!!!!


  E mire mire se u zgjata shumeeee,disa keshilla,
nr 1---MERINI TE PASTRUAR KETA TOTANET!!!!!!!!
nr 2---NUK ESHTE E VESHTIRE TI PASTRONI, KINI KUJDES NGA QESKA ME BOJEN E ZEZE PASI PELCET EDHE PERLYENI ME TE ZI SI PUNA E IME.


per te realizaur kete recet ju nevojiten:

  • 500 gram kallamar te vegjel
  • 1 koker qepe e madhe
  • 3 hurdhera
  • 1 dege selino
  • 2 karota te vogela  (ose 1 e madhe :P )
  • 3 alici te konservuara ne vaj
  • 1cufe majdanoz
  • 1 luge salce domatesh e reduktuar
  • 2 domate mesatare te pjekura mire
  • 2 filxhan me oriz (te tipit qe doni ju po do t'ju keshilloja oriz per rizoto)
  • 1 filxhan bizele (te ngira jan ok)
  • pak vere te bardhe per te shuar
  • 1 dado peshku, per te shuar orizin
  • kripe, piper, dafine, vaj sipas deshires.




Lajme mire kallamaret ne uje te rrjellshem, ndajme trupin nga tentakulat (thuhet keshtu besoj?)
lajme perimet edhe i grijme holle ato, ne nje ene hllim pak vaj edhe shtojme qepen edhe hurdheren te grira holle bashke me gjith aliçit, kur keto te jen skuqur disi, shtojme edhe perimet e tjera. Tentakulat e kallamareve i presim holle edhe i hellim te skuqen bashke me perimet ne tigan. I lejme pak a shume sa keto te jen skuqur pak, ath shtojme salcen  e orizin i kaudisim here pas here, ne fund e shuajme me veren e bardhe. Kur vera te jet vaporuar pak, shtojme lengun qe kemi pergatiut me dadon edhe e lejme te zjen pak deri sa orizi te jet 70% i zjer.
Kur ky te jet ftohur, marim kallamaret edhe i mbushim me masen qe kemi pergatiur i mbyllim me nje kunje dhembesh.  Ne nje tepsi shtojme resht kalalmaret e mbushur dhe orizin i cili duhet te jet goxha i lengshem, i shtojme edhe erzat sipas deshires.

Gatimi mbaron ne fur per 20 min, shifeni me sy kur orizi te jet gati.

Ju befte mire. !!!!!!!!




  Ja edhe artikulli qe ma morri mendjen edhe e nxora ne fotografi "gafore te gjalla vetem per ju"









3 commenti:

  1. Pergezime per blogun e vura e te preferuarit, kete receten do ta provoj me patjeter, urrime.

    RispondiElimina
  2. sa te frikeshme keto gaforet, jam shkyrire se qeshuri me shkrimin tend, je shume e zonja, do provoj edhe kete pjate shpresoj te me dali e shijshme.

    RispondiElimina
  3. ju falenderoj qe me ndiqni, çdo keshille e kritik eshte e mire pritur. Shkruaj ne mnyre te tille seps dua qe gjerat te meren lehte edhe jo shume seriozisht.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...