sabato 17 novembre 2012

Kur kepulla takoi proshutin "Speck"

Te gatuaj me ben te ndihem mire, nuk ka orar pune te zgjatur, lodhje fizike apo psikologjike te me me mbaj larg guzhines. Edhe kur ky blog nuk ekzistone as ne boten e ideve te mendjes time, un gatuaja me shume deshir edhe fotografoja gjithnje piatat e mia.

Nga arkivi i recetave te mia, po ju sjell sot, kete recet te shpjet edhe super te shijshme.



Makarona te gjata me speck e kerpulla te tipit pleurotus.  (te cilat une i quaj veshet e elefantit sepse kane nje forem qesharake)
Zakonisht une keto lloj kepullash i bej te skuqura per te shoqeruar ndonje lloj mishi, por thash ti provoja nje here ne makarona. Rezultati ishte teper i shijshem.



per kete recet ju duhen :

  • 400 gram makarona te gjata  (un perdora linguine)
  • 200 gram speck i tymosur
  • 500 gram kepulla
  • 2 thelpinj hurdhera
  • vaj kripe e piper sipas deshires
  • djath i grire


Vendosim ujin per makaronat per te zjerre kur ky te jet gati shtojme kripen edhe hellim makaronat te velojne.
Pastojme mire kerpullat i heqim bishtat edhe i skuqim pak ne tiganin "jo nqites" me gjithe hurdherat nuk shtojme shume vaj sepse specku eshte goxha me yndyre, kur keto te jen zbutur disi shtojme speckun te prere ne feta ose ne kube, si te deshironi. Pasi specku te jet skuqur pak bashke me kerpullat shtojme pak uje nga makaronat, te cilat i kullojme edhe i perzjejme me masen qe kemi gatuar.

shume te shijshme edhe sh easy, ju befte mire!!!!!!!!





Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...