Per kete recet extra ymmy e super light ju nevojiten :
- 400 gram gjize
- 80 gram grure i zjerre
- 150 gram sheqer te bardhe
- 1 veze
- lekur portokalli
- 1 gote qumesht
- pak vanilje
per brumin pasta frolla
blijeni te gateshem, ose po ta deshironi me pak kalori beheni si receta ime.
- 400 gram miell
- 100 gram sheqer
- pak fare gjalp, ose 2 luge vaj mistri
- 2 kokera vez.
Ne nje ene vendosim ne zjar te ngrohet qumeshti, pasi ky te jet gati shtojme grurin e zjere, te cilin po te duam e zjejme vet, ose e blejme te gatshem, kur gruri te ket mare nje vale shtojme gjysmen e sheqerit, e lejme pak minuta kete mase deri sa te ftohet po te duahm e kalojme ne mikser keshtu behet me omogjne.
Brumi ka te njejtin procdure pune si ai i byrekut, pasi e kemi bere brumin e mbehtjellim me nje pece, ose me qeske guzhine edhe e lejme te pushoje ne frigorifer.
vazhdojme me kremin emelsires. gjizen e zbusim me mikser shtojme vezen e sheqerin, kur masa te jet gati e perzjejme me grurin.
ky eshte kremi qe do vendosim ne embelsire.
Marim brumine shtojme nje pete te trashe 2 cm afersisht, e shtrojme ne nje tepsi si ajo per byrek (un e bera nje me diameter 28) e lyejme me gjalpe e me miell e vendosim peten, i bejme buzet e larta, aty shtojme kremin.
Nessun commento:
Posta un commento