Edhe per kete pjate Luluja vdes fare, nuk behet faje qe s'ka vetem bis, por edhe tris :D
Per te realizuar nje risotto shume ymmyy duhet te zgjillni tipin e orizit, ate qe i pershtatet me shume gatimit te rizottove (ahh sa bukur qe po shkruaj kohet e fundit : P ) un zakonisht perdor ate te tipit Arborio, edhe pse orizi i tipit Roma eshte ai qe une perdor me shume, sepse mund te gatuaj gjithcka, nga te lengeshmet nga tavat. Por per rizotton ju keshilloj orizin Arborio.
mos te zgjatem shume :P
per kete recet ju nevojiten:
- 350 gram oriz
- 400 gram kerpulla
- 1/2 koker qepe e grire holle
- 2 luge gjalp (po un perdor vetem nje maje luge vaj ulliri)
- 1 liter brodo (ose vegjetale ose mishi)
- kripe, piper, djath sipas deshires. (grana ose parmiggiano)
Pasi ti kemi patruar mire kerpullat, i presim ato ne copesa te ndryshme te njejten gje bejme edhe me qepen, i lejme te fergohen vetem pak afre ne nje tenxhere me pak vaj, pas 2 min shtojme orizin te cilin e kaudisim mire i hellim erzat . Ne nje tenxhere tjeter kemi pergatitur brodon, te cilen e lejme ne zjar te ulet qe te jet gjithnje e nxete.
E shtojme me garuzhde brodon orizit, te cilin e trazojme here pas here. Ky proces behet deri sa orizi te jet gati, ne fund shtoni gjalpin duke e prere ate ne kubike, (shkrihet sh shpjet) edhe djathin.
ju befte mire.!!!!!!!!
Me pelqejen shume recetat e thjeshta e te shpejta. Akoma me shume me pelqen qe ti zgjedh te shkruash shqip, edhe pse nuk e ke gjuhen e perditshme. Eshte per t'u vleresuar!
RispondiEliminaflm Lisa, me behet qefi kur lexoj komente te tilla, me ben te mendoj me shume per blogun e te vendos sa me shume receta te reja.
EliminaXo xo Lulu.