martedì 24 giugno 2014

Buon Giorno alla Vita, "gjesiiiiii lagjjia", Buka brioshe :)

Ehhh ju kam premtuar qe do shkuaj vetem shqip (ja premtova vetes me shume ne fakt) edhe jam krenare per mbajtjen e fjales, edhe pse ndonje gimce lulu made in italy shpeton shkarasi.
 
 
Si ju kam thene shpesh here,zakonisht me pelqen te lexoj blogjet te cilet here jan frymezim i imi. Kohet e fundit jam happy per blogjet shqipetare qe kam gjetur, me bejn te ndihem sa me afer shqiperis, edhe pse shqipja pefekte edhe menyra fantastike e te shkruait me disinjkorajon disi, pasi un skam ndonje nivel te larte shkrimi. (po se mos kam edhe gatimi) as kete te fundit jo edhe aq shume.
blogulindi pa pretekse e vazhdon te rritet i tille. I cilter i thjesht si nje bebush (e eksagjerova me ngjan)
 
per qefin  tuajin edhe timin- Buka brioshe me nutella.  
 
 
qe thoni ju receta ne vijim, korri goxha sukses, u ndesha me mendime edhe opinone te ndryshme por u kerkua edhe replika do te thot qe u pelqye.
 
 
super e thjeshtuar:
 
200 gram miell 00
200 gram miell manitobe (amerikan)
 50 gram sheqer
gjumesht te vaket me sy
2 te verdha vezesh
pak gjakp
ose 2 luge vaj mistri
1 luge maia per buke
nutella me shumice
 
 
Zeme brumin duke perzier dy llojat e miellit me te verdhat e vezes me sheqerin shtojme edhe dy luget e vajit (ose gjalpin temp ambjenti e prer kubik) Qumeshtin e ngrojme pak aty shtojme maian edhe e hellim te ena ku ndollet mielli, i punojm te gjitha mire e mire qe brumi te jet me elastik.
 
Brumin e vendosim ne fure te fikur vetem me driten ndezur, ne menyre qe te dyfishoj volumin, duhen afersisht 2 ore. (po te doni perdoni majan e shpejt ate pelhur)
 
 Brumi te jet dyfishuar e ndajme ate ne tre topa, hapim tre disqe sa nje pjate 24 cm. Ne cdo disk shtojme nje shtres bujare me nutella. i vendosim shtesat njera siper tjetres. Mundohemi ti vedosim ne tepsi edhe i presim ne forem trendafili te geshetuar. (e Google keni vdeon qe ju tregon se si).
E lejme akoma edhe pak  tip 30 minutash, edhe e pjekim ne furre per 40 min ne 180 grad.
 
e sperkasim me qumesht edhe ne fund me sheqer puder.
 
ju befte mire.
 
 
 
 
 



miremegjesiiii e ju befte mire.

6 commenti:

  1. Mire qe nuk e lexova ne mengjes kete postin se do i kisha hapur pune motres :P
    Te lumshin duart!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Jonkiii provohe nje here ta gatuash vet, do shofesh sa e shijshme ka per te dale :)
      pershendetje edhe moteres tende urroj qe te me lexoj.
      xoxo lulu

      Elimina
  2. Lulu rasteshisht gjeta blogun tend. Pervec recetave qe jane goxha te mira e fotografit shume neps ndjellese. Un po vdes se qeshuri me te shkruajturin. Je orogjinale. Pershendetje

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Me behet qefi qe e pelqeni blogun tim shume flm, urroj qje recetat e mia pasi te plq por edhe te provohen.

      flm perqafime lulu

      Elimina
  3. Kjo recete eshte super!!!
    Do ta provoj patjeter...faleminderit!!!

    Eni
    http://eniwherefashion.blogspot.it/

    RispondiElimina
    Risposte
    1. shume flm Eni
      te ftoj te me ndjekesh :)

      po vete te shof blogun tend.

      perqafime lulu

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...