Ehhh ju kam premtuar qe do shkuaj vetem shqip (ja premtova vetes me shume ne fakt) edhe jam krenare per mbajtjen e fjales, edhe pse ndonje gimce lulu made in italy shpeton shkarasi.
Si ju kam thene shpesh here,zakonisht me pelqen te lexoj blogjet te cilet here jan frymezim i imi. Kohet e fundit jam happy per blogjet shqipetare qe kam gjetur, me bejn te ndihem sa me afer shqiperis, edhe pse shqipja pefekte edhe menyra fantastike e te shkruait me disinjkorajon disi, pasi un skam ndonje nivel te larte shkrimi. (po se mos kam edhe gatimi) as kete te fundit jo edhe aq shume.
blogulindi pa pretekse e vazhdon te rritet i tille. I cilter i thjesht si nje bebush (e eksagjerova me ngjan)
per qefin tuajin edhe timin- Buka brioshe me nutella.
qe thoni ju receta ne vijim, korri goxha sukses, u ndesha me mendime edhe opinone te ndryshme por u kerkua edhe replika do te thot qe u pelqye.
super e thjeshtuar:
200 gram miell 00
200 gram miell manitobe (amerikan)
50 gram sheqer
gjumesht te vaket me sy
2 te verdha vezesh
pak gjakp
ose 2 luge vaj mistri
1 luge maia per buke
nutella me shumice
Zeme brumin duke perzier dy llojat e miellit me te verdhat e vezes me sheqerin shtojme edhe dy luget e vajit (ose gjalpin temp ambjenti e prer kubik) Qumeshtin e ngrojme pak aty shtojme maian edhe e hellim te ena ku ndollet mielli, i punojm te gjitha mire e mire qe brumi te jet me elastik.
Brumin e vendosim ne fure te fikur vetem me driten ndezur, ne menyre qe te dyfishoj volumin, duhen afersisht 2 ore. (po te doni perdoni majan e shpejt ate pelhur)
Brumi te jet dyfishuar e ndajme ate ne tre topa, hapim tre disqe sa nje pjate 24 cm. Ne cdo disk shtojme nje shtres bujare me nutella. i vendosim shtesat njera siper tjetres. Mundohemi ti vedosim ne tepsi edhe i presim ne forem trendafili te geshetuar. (e Google keni vdeon qe ju tregon se si).
E lejme akoma edhe pak tip 30 minutash, edhe e pjekim ne furre per 40 min ne 180 grad.
e sperkasim me qumesht edhe ne fund me sheqer puder.
ju befte mire.
miremegjesiiii e ju befte mire.
Mire qe nuk e lexova ne mengjes kete postin se do i kisha hapur pune motres :P
RispondiEliminaTe lumshin duart!!
Jonkiii provohe nje here ta gatuash vet, do shofesh sa e shijshme ka per te dale :)
Eliminapershendetje edhe moteres tende urroj qe te me lexoj.
xoxo lulu
Lulu rasteshisht gjeta blogun tend. Pervec recetave qe jane goxha te mira e fotografit shume neps ndjellese. Un po vdes se qeshuri me te shkruajturin. Je orogjinale. Pershendetje
RispondiEliminaMe behet qefi qe e pelqeni blogun tim shume flm, urroj qje recetat e mia pasi te plq por edhe te provohen.
Eliminaflm perqafime lulu
Kjo recete eshte super!!!
RispondiEliminaDo ta provoj patjeter...faleminderit!!!
Eni
http://eniwherefashion.blogspot.it/
shume flm Eni
Eliminate ftoj te me ndjekesh :)
po vete te shof blogun tend.
perqafime lulu