giovedì 5 giugno 2014

Risotto agli asparagi, Risoto me asparagus ose pilaf me asparagus :)

Asparagus
 
Bime e cila ka shume veti kuruse (eshte fidani i sapo mbire pa leshuar akoma gjethe e nje bime e cila ben fruta te kuqe "bacche" sme vjen ne shqip fjala) kryesisht perdoret per te kuruar veshkat, ka veti diuretike. Eshte i pasur me vitamin b, c, a. Ka me pak se 30 kalori per 100 gram, e mbi te gjitha ALT....... ne Google lexova qe perdoret kundra CELULITIT edhe  depresionit. (mqs deshironi te dini me sh per te lexoni ne Google) ahh kjo po qe eshte nje motiv me shume per te ngrene pilaf me asparagus :P ahh vetem se orisi nd shume mire celullitit nuk i ben. Po kush e can koken e rendesishme eshte qe ben mire :lol:  YEAPPP
 
 
Receta eshte me te vertete super e thjesht, per ta realizuar ju nevojiten :
 
400 gram asparagus
300 gram oriz per risotto
80 grami robiola
30 grami parmigiano te grire
1 koker qep
Brodo vegjetale (karote selino qep e ndonje patate)
1 gote vere te bardhe
pak fare gjalp
vaj kripe sipas deshires.
 
 
Pastrojm asparagujt (ahh lol ec e mere vesh se si shkruhet)  pjesa e rrenjes qerohet jesoj si karotat reth 3 gishta, pjesa tjeter jo seshte e nevojshme (nuk eshte ne kontakt me dheun).  I vendosim per te zjere ne nje tenxhere me uje te bolleshem me kripe x 10 min. Pastaj i heqim, shtojme te lengu nje qep nje karot ca selino e nje patate i lem te zjejn per te bere brodon qe na duhet per risotton.
 
Ne nje tenxhere skuqim fare pak qepen te prere holle hellim aty orizin gjithnje duke e trasuar shtojme asparagujt te prere holle pjesen e poshteme e lem te pa prekur kryen. (disa i mbajm me njan per dekorim) i trasojm edhe i shuajm me veren e bardhe.
 Procedimi i risottos eshte ai qe ler te behet e shto brodo tazohe lere pak e shto brodo. Kur oizi te jet bere shtoni djathin robiola edhe gjalpin edhe parmigianon trasoheni pak.
 
Risoto eshte gati, ju befte mire.
 
 
 
 
 
 
 
 


4 commenti:

  1. E kam provuar ne Treviso dhe me pelqeu shume, edhe pse eshte pak e cuditshme per sesi jemi mesuar ne :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. e vertete Jonki, mbaj mend ku i kam gatuay gjyshes time per here te pare ketu ne milano risotto me funghi. Sa kemi qeshur sepse me tha, sesht keq po te ka dale si bullamac "si qull" se ke mare mire masen e ujit :)

      salutiiii flm qe me viziton.

      xoxo lulu.

      Elimina
  2. Lulu e tutto delizioso
    Mi e nuovo l'aggiunta della robiola.
    Proverò questa versione.

    Ciao cara. Saluti da stefy e da me.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. carissima, aggiungo il formaggio semplicemente xche gli da quella cremosità che io adoro.
      prova e vedrai che ti piacerà i gusto rimane molto delicato.
      baci :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...