Kemi nje jave me kohen shume te pa qendrushme, zakonisht ne mbasdite edhe ne mengjes gjithe kete jav ka rene shi. Per shume motive me pelqen kjo kohe pasi ne qe ferekuentojm kaosin e qytetit na bezdis tej mase ajo vapa shukashitese. Nje kohe tipike mund te them zere se pranverore e cila te sjell edhe oreksin per te ngrene e te ben ta jetosh veren larg detin ne masen e duhur.
Brinjet e derrit eshte nje ga ato lloj ushqime qe nuk provoj ndonje simpati se jo vetem kur behen e sgare, ne kushtet e shtepise i gatuaj rralle e per malle, si thot populli.
Ju ftoj te provoni receten ne vijim eshte sh e thjesht edhe mbi te gjitha eshte shume e leht per oganizmin. (100 me mire light)
Per te realizuar kete pjat ju nevojiten ;
400 gram brinj derri
2 kunguj jeshil mesatar
2 dege selino
2 karota
1 qep
1 ose 2 hudhera
pak salc barbekiuuuuu :P
domate te bera pure.
erza sipas deshires (rosmarin mbi te gjitha)
Ne nje tigan jo ngjites veme brinjet e derrit (te lara e te pastruara nga dhjamrat)
i vem kapakun edhe i kethejm nga te gjitha anet te piqen ne menyre te nje trajteshme,
perimet i lajme edhe i presim ne copa te medha ne menyre te rendomte sduhet te jen shume perfekte. I shtojme siper mishit edhe e lejm me kapakun ven per 10 min pastaj shtojme puren e domates (domate te zjer per 2 min, te kaluara ne uje te ftoht, e te shtupura si pure). I lejme bashke edhe 20 min po te doni shtohini pak uje e lereni pak me shume ne zjarr, ne minutat e fundit shtoni salcen babekiuuu ;P edhe shtoni erezat qe deshironi.
Mund ta servisni ne dy menyra o ti frulloni perimet duke bere nje lloj salce, ose i vendosni ne pjat ashtu te medhaja, sipas deshires tuaj.
ju befte mire.
Shume e shijshme. Teper e thjesht. Sme kishte vajtur mendja besoj qe me perime pure ngjan me mire.
RispondiEliminado ta provoj edhe une se duket e mire
RispondiEliminaduket e shijshme ,duhet provuar !
RispondiElimina