sabato 20 ottobre 2012

"trigle" all' acqua pazza . peshku barbun ne "ujin e çmendur" :D

Mirmengjesi te dashur bloger edhe lexus, ju urroj nje te diele sa me te kendeshme.!!!!!

Te jesh bloger qenka nje detyr e veshtire :p, jeta si bloger te shtyn te jetosh edhe ne guzhin me aparatin fotografik varur ne qafe, si e kam shkruar shpesh here ndoll qe te kujohesh te besh fotografi, pasi ushiqimi eshte ngrene i gjithi, apo te gatush me mendimin ymmm me doli e mire po e vendos ne blog.

Kur hapa kete blog, nje nga detyrat qe i vura vetes ishte ajo e te shkruarit ne gjuhen shqipe, (plot me gabime) por urroj te me falet.  Shpesh here perdor google perkthysin per te gjetur fjalet e duhura.
edhe sot dilema si i thone Peshkut trigle  ne shqip, goole me sygjeroi fljalen "barbun". Eshte ai peshku si i kuq. Mund te jet peshk balte apo shkembi, ne te dyja rastet eshte sh i shijshem.

per te bere kete recete ju nevojiten :

  • 1 kg peshk barbun
  • 2/3 thelpinj huredhera
  • 1 koker qepe
  • 1 gote uje
  • 3 luge vaj ulliri
  • kripe
  • piper
  • domate te vogela
  • majdanoz
  • ndonje gjethe dafine sipas deshires.




Marrim peshkun e pastrojme nga luspat, qerrojme hurdherat edhe qepet, edhe i presim ato ne menyre te madhe, ne nje tigan qe nuk ngjitet ushqimi, i skuqim me pak vaj ulliri.

kur qepa edhe urdhera te jen zkuqur pak jo shume, shtojme peshkun. E lejme te skuqet pak fare e pastaj shtojme majdanozin domatet e vogela, edhe pak uje.

e lejme me kapak per 5 -7 minuta. e kontrollojme me sy nqs peshku eshte gati.

zakonisht kjo eshte koha e duhur, i shtojme erzat sipas deshires, edhe ushqimi eshte gati.

Shume i sjet edhe shume i shijshem.

ju befte mire!!!!!!!!!

2 commenti:

  1. E para, me pelqen shume fakti qe ke zgjedhur te shkruash ne gjuhen shqipe :)
    E dyta me pelqen shume receta qe ke zgjedhur, sepse peshkun e dua shume.
    E treta, po vazhdove keshtu do shkoj 100 kile dhe leket e palestres do mi paguash ti pastaj hahahaah :P

    RispondiElimina
  2. ahahahah Aulona me bere te qesh me ze :)
    flm per te gjitha :d

    po sigurisht qe ta paguaj :D edhe kjo ben pjese ne detyren si bloger!!!!

    ps. shumica e recetave jan light e te shendeteshme, keshtu qe jam e sigurt qe fiziku jot do mbetet perfekt!!!

    xoxo Lulu ^_^

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...