giovedì 8 novembre 2012

çokollata po me theret, torte me cokollate.

Si e shifni edhe vet, shume rralle harrij te kaloj nje muaj te terin pa realizuar ndonje embelsire. Kete te rralles u mundova ti reduktoja pak perbersit, duke e kethyer ne nje embelsire  te shendeteshme qe pothuajse i ben mire te gjitheve. (edhe personat te cilet nuk duhet ta eksagjerojne me embelsira)

Per te realizuar kete torte me çokollate ju nevojiten :

  • 250 gram miell
  • 50 gram nisteshe
  • 100 gram cokollate fondente
  • 2 kokera veze
  • 1 filxhan kafe vaj mistri (un i holla sh here me pak se sa kaq)
  • nqs se keni prob linjen beheni me 100 gram gjalp:P
  • 2 gota qumesht
  • 6 luge gjelle sheqer kallemi
  • 50 gram lajthi ose bajame te qeruara edhe te grira
  • 1 pako maia per embelsira tip 15 gram
  • pak sheqer puder per dekorim


Marim vezet edhe i ndajme te verdhat nga te bardhat ne dy ene te ndryshme, te ena ku kemi vendosur te verdhat hellim sheqerin edhe sitim miellin me nisteshten, pastaj shtojme qumeshtin me ngadale ngadale. Me mikser e rrahim te gjithe masen, edhe shtojme vajin edhe maian.


 
Ne enen tjeter rrahim e bardhat e vezeve deri sa kur enen ta kethejme me koke posht keto te qendrojne vet.

Marrim cokollaten i shtojme dy lug qumesht edhe e fusim ne furrim mikrovale per 2 min ne temp. 600wat.
kur cokollata te jet shkrire e perzjejme me masen qe kemi pergaitur shtojme edhe lajthit edhe e rahim pak ne mikser e pastaj me nje luge shtojme te bardhat e vezeve, i perzjem se bashku me nje lug me levizjen nga lart posht qe os te treten te bardhat edhe qe masa te rrije e fryre.

E pjekmi ne furre te ngrhour me pare ne temp 180 grad per 30 min. Kini parasysh qe varet nga furri edhe shifeni me sy here pas here.

Ju befte mire!!!!!!!!!

6 commenti:

  1. Lulu na bere te lejpijme monitorin qe ne mengjes, do te te keshilloja margarinen vegjetale ne vend te vajit, e lidh me shume brumin. pershendeje nga Savi.

    RispondiElimina
  2. shume Faleminderit per sygjerimin Savi, si duket edhe ne fotografi embelsira mu be shume e shkrifet e thermoheshe pak por se nga se :( !!!

    eres tjeter do ta bej me margarine, flm.

    RispondiElimina
  3. Lulu sa te mira duken keto gjerat sidomos ajo pjata me salmon qe fatkeqesisht une s'ha dot te tille sa jam duke pritur bebin. Plus qe gjerat e gjelbra dhe zarzavatet i dua shuuuuuume.

    Rrofsh per komentet dhe mos harro te klikosh FOLLOW ne faqen time. =) Rrofsh <3 Ada.

    RispondiElimina
  4. Ada e rendesishme eshte te jesh mire edhe bebi te rritet ok, do kesh kohe plot per ti shijuar te gjitha recetat botes.

    xoxo Lulu.

    RispondiElimina
  5. Pershendetje e dashur! Faleminderit per komentin e kendshem ne blogun e gatimit dhe qe vendose te me ndjekesh, do te thote shume per mua.
    Cokollata eshte e pazevendesueshme, receta e mrekullueshme.
    Kam deshire te te ndjek por nuk po shoh butonin per te te ndjekur. Te lutem me ver ne dijeni ku duhet te te ndjek.

    Me ndiq ne faqen time te Facebook : http://www.facebook.com/KikisCookingTime

    Eja kontrollo blugim tim te modes dhe nese te pelqen me ndiq dhe aty!
    http://kikisbookofdreams.blogspot.com/

    Shpresoj tia kalosh mire dhe te degjoj serish nga ty :)

    xoxo Kiki

    RispondiElimina
  6. Kiki sh flm qe vure ne dukje kete fakt, tani eshte ok ^_^

    po shkoj te vizitoj blogun tjeter tendin.

    je e mire pritur sa here te deshirosh.

    XoXO Lùlù

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...