Shume kohe me pare, un e urreja mollen, molla me kujtone femijrine time te larget, kur per nje ftohje te lehte edhe pak temperatur, mami gjithnje zjente molle edhe duhet te pija se s'ben lengun e saj. (mjekim popullor ky.)
Pastaj duke qene familje me prejardhje nga jugu i Shqiperise (nga ana e mamit kjo), ndollte shpesh qe gjate dimrit reçeli apo marmellata e molles, te ishte menyia e mengjesit apo e zemres.
Kane kaluar kohe, edhe tani them qe embelsirat me molle, apo mollet e zjera etj etj, jane te preferuarat e mia, sidomos gjate dimrit jane nje alterntive e vleveshme e mengjesit apo e zemres shpesh ere e shoqerur me je çaj apo me nje kafe.
Sot po ju propozoj kete recete, te nje torte me molle ultra light: pa veze, pa qumeshte e pa gjalpe.
Mos u trembni nuk do jet fantastike si ato tortat plot me gjalp, por per dike qe deshiorn te mbaj linjat eshte mese ok!!!!!!!!!! Pse jo edhe per ata qe i bejne dem gjerat me prejardhje nga gjumeshti edhe nga veza.
per te pergatitur kete tote na nevojiten.
- 3-4 kokera molle (rrenete)
- 2-3 portokalle (do marim lengun e tyre)
- 1/2 limon (do grijme lekuren e tij)
- 250gr miell
- 50gr nisteshe
- 150gr sheqer
- 15gr maia per emblsira
- 1 filxhan kafeje vaj mistri
Pastrojme mollet nga farat edhe i heqim lekuren, i presim ato ne kubike, edhe i hellim ne nje ene, ku shtojme lengun e limonit.
ne nje ene tjeter perzijeme sheqerin me lengun e portokalleve me miellin dhe nisteshen.
shtojme vajin edhe maian, i perzjeme te gjitha me mixer.
Kur gjithçka te jet omogjene i shtojme mollet edhe perzjeme se bashku, ne fund shtojme lekuren e limonit.
Torta duhet te hillet ne nje tepsi me diameter 24 cm, tek e cila do te kemi vene leter furri, ose nqs deshironi lyheni tepsin me vaj,
duhet pjekur ne fure ne nxete 180grad, per 45 minuta.
ju befte mire.
PS. me vone do te vendos nje recet torte me molle normale.
Nessun commento:
Posta un commento