Per kete recete shume te shendeteshme ju nevojiten.
- 2-finocchi mesatar
- 2-karota
- 50-gram djath grana ose parm.
- 30-gram gjalpe
- 1-gote qumesht te plot
- 30-gram buke te girire
- piper kripe edhe erza te tjera sipas deshires.
Marim finocchit (google perkthysi me keshilloi fjalen Koper por sjm shume e sigurt, çdo sygjerim eshte i mirepritur) edhe i lajme ne uje te rrjelleshem, i pastrojm nga gjethet, karotat i qerojme i presim ne rrota te medhaja edhe i vendosim te zjejne per 15 min ne uje me kripe, finokiot nuk i presim i leme te plot ashtu si jane. Pasi te kene zjerre i ndajme ne 4 pjese, ose nqs deshironi i ndani e feta te holla. Ne nje tepsi te cilen e kemi lyer me gjalpe edhe me nje shtrese buke te grire, vedosim ne rralle pjeset e finokios me gjithe karotat, qumeshtin e kemi perzier me gjithe buken e grire, edhe e hellim siper perimeve, ne fund i hellim djathin e grire edhe copezat e gjalpit.
e pjekim ne fure per 30 min ne temp 180 grad. Si githnje ju keshilloj ta shifni vet me sy, sepse varet shume nga furri.
ju befte mire!!!!!!!
Buongiorno luli jam 1 shqiptare, per here te pare po e shikoj riceten tuaj në int...... e me interson? Kur ta gatuj t'ju them ok, flm e diten e mire tutti.
RispondiElimina