Nje recete super e shijshme, super e lehte, edhe shume e pasur me vitamina. Por mbi te gjitha eshte nje recete teper e shendeteshme, kremrat me pelqejne shume edhe mundohet ti realizoj ato me te gjitha perimet qe eksistojne, mjafton te keni pak fantasi edhe gjithçka behet!!!!!
Per ke eshte ne diet edhe deshiron te humbase peshe ose te mbaj veten ne forme, duke mos hequr dore nga shija, kjo recet eshte ajo idealia.
Une kremrat mundohet ti bej sa me te lehte, por zakonisht shumica e personave per te trashur kremrat perdorin djathra te ndryshem, pana, apo edhe miellra te ndryshem.
Nejse per te realizuar kremin me presha e kunguj, "vellutata di porri e zucchine" ju nevoiten :
- 1- presh zakonisht 400 gram (me githe gjethet jeshile)
- 3-kunguj mesatar
- 1-qepe e vogel
- 30 gram -gjalpe (ose vaj ulliri)
- 50 gram pana acida (eshte e ngjashme me kosin e thartuar :P )
- 500 ml leng perimesh
- 30 gram djath parmig. ose grana.
- kripe aq sa duhet
Marim preshin e pastrojme presim ekstremietin e gjetheve edhe i lajme ato ne uje te rrjellshem te njejten gje bejme edhe me kungujt.
I presim te gjitha se bashku me gjithe qepen, jo shume holle pasi s'eshte e nevojsheme, sepse do ti kalojme ne mikser pasi te jen zjerre.
Une zakonisht i zjej per versionin ultra light edhe ne fund i hell vajin e ullirit, po nqs deshironi skuqini te gjitha sa bashku me pak gjalpe, e leri ato te zbuten ne flake te ulet, kur perimet te jen zbutur disi shtojini lengun e perimeve (per te bere kete leng nevojiten nje karote, nje qepe, nje dege selino te cilat zjehen mire edhe lengun e tyre e perdorim per kremin)
I lejme te ziejne per 30 minuta, pastaj pasi te jet fothur e frullojme me grirsin "zhytes" :p kur te gjithe perimet te jene bere copeza te vogela fare me nje fjal te jen kethyer ne krem, shtojme panen acide, edhe djathin, e veme ne zjar per 5 min edhe kremi eshte gati.
Ju befte mire!!!!!!!
Shume e mira bre, e provova die e me shijoji shume. SHume i bukur qy blog, po me pelqen.
RispondiElimina