Kjo koha diemrore me pelqen shume, me pelqen te gatuaj dimrit apo kur ben fresket, ndersa ne veren e nxete mundohem ti rrij sa me shume larg kuzhines :) Nejse se sa te filloj mire i ftohti do lexoni qe jam duke enderuar veren qe gjate veres haet me mire etj etj keshtu qe spo e zgjas shume llafe e po ju flas per receten ne vijim.
Kremi i kungullit recet tipike vjeshterore, "vellutata di zucca" eshte e preferuara e ime, ka aq shume vitamina edhe kripra minerale, saqe ky krem nuk ka si te mos t'ju bej mire per shendetin tuaj. Eshte nje gatim i tipit "quick & easy" si shume gatime te blogut tim, mendoj qe recetat sh te gjata e te lodheshme ja prishin poezine guzhines, keshtu qe un jam me filozofin te thjeshta, te shpjeta, te shendeteshme.!!!!!!!!
per te pergatitur kete recete ju nevojiten:
- 1 kungull (ahhh po kungulli meqe po flisnim per te :P c'krem do ishte pa kungullin ) mesatar tip 500 gram
- 3 karota
- 1 qepe e kuqe
- 3 patate
- 2 dege selino
- 1 dege rozmarine (ahhh me keto deget, mos kujtoni se jan dege peme lol, )nje fije me mire
- vaj ulliri, kripe e erza sipas deshires.
Pastrojme kungullin (qe te jem e qarte behet fjal per kungullin pjekes ate te rrumbullaktin) ja heqim farat, edhe e qerojme nga zhapa, pastrojme qepet, karotat e patatet.
I lajme ne uje te rrjellshem i vendosim te gjithe bashke ne nje ene te thelle, i mbulojme me uje, edhe i lejme te zejne per afersisht 40 min, deri sa uji te jet pergjysmuar edhe perimet e jen zbutur. (ose ne tenxhere me presion per 25 min). Pasi perimet te jen zjere i hellim kripen edhe herzat e tjera qe kemi zgjellur, ne mikserin zhytes i grirjme te gjitha, kur masa te jet bere si tip kremi shtojme 3 lug vaj ulliri edhe je dege rosmarine, e vendosim prap ne zjarr per 4 min. Edhe kremi eshte gati. Mua me plq shume eshte nje nga te preferuarit, urroj qe eshe per ju te jet e njejta gje.
ju befte mire!!!!!!!!!!!!
ps. un u mundova te beja sa me sh light kete kremin, por ju nqs deshironi mund ti skuqini perimet ne gjalpe edhe me vone ti zijeni, edhe ta shoqeroni me djath te tipit "taleggio" .
Sa e shijshme qe ngjan, duhet ta provoj patjeter, thnx Lulu per receten.
RispondiEliminaDo bej edhe une sot:). Thanx Lulu dhe te lumshin duart. Gati-Gati po me frymezon te fotografoj edhe une katastrofat e mia. Sic te kam shkruar tek posti i pare i blogut tend, jam ne hapat e pare fare:)
RispondiEliminaju falenderoj, edhe ju ftoj te me ndiqi here pas here, pasi recetat jan sh te thjeshta por edhe sh te shijshme, ju flm.
RispondiEliminaxoxo Lulu.