mercoledì 31 ottobre 2012

Makarona kerpulla e salçiçe.

Nje pjat dimerore e shpjet e thjesht e super ymmy, por edhe e shume e shendeteshme.

per ta realizuar na nevojiten:

  • 500 gram makarona te shkurtera
  • 400 gram kerpulla
  • 300 gram  salçiçe e fresket
  •  pak vere te kuqe ose te bardhe
  • 2 hurdhera, gjysem qepe
  • vaj e kripe e piper te zi sipas deshires.
  • 80 gram djath i grire per makarona


vendosim ujin me kripe per te zjerre, pastrojme mire kerpullat thuhet qe kepullat nuk duhet te lahen, por un i laj gjithnje e pastaj i fshij me nje pece guzhine. Prisni salçiçen ne copeza jo shume te vogela, prisni edhe kerpullat ne forem fetash, qeroni qepen edhe hurdheren, i presim holle edhe ato.
Ne nje tigan skuqim pak fare qepen edhe hurdheren, pastaj shtojme kerpullat, kur keto te jen zbutur disi shtojme edhe salçicet. 



Hellim makaronat per tu zjerre, ndersa te tigani shtojme veren e kuqe (perdora kete sepse salçicen e kisha goxha me yndyre) e lejme deri sa te avulloj pak, edhe shtojme pak uje nga makaronat, per mos ta lene shume te thate.
Kullojme makaronat i perzjejme me salcen, edhe pajta eshte gati. 

(te kjo recet mund te shtoni panna, ose salce domatesh e plot ose te reduktuar, mua me plq me sh ky version, pasi me duket me i lehte)


Ju befte mire!!!!!!!!!

2 commenti:

  1. si mos te te ndjek une ty kur ke filluar te zgjidhesh dilemat e mamit tim se cfare te gatuaj per dreke :D

    faleminderit per komentin :)

    RispondiElimina
  2. flm e dashur je e mire pritur sa here te deshirosh :) xoxo Lulu

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...