Dy shije jane me mire se sa nje.
Kjo recete ishte nje recet last minut, si e shikoni edhe vet une gatuaj shume thjeshte, nuk perdor shume yndyrna.
Per mendimin tim orizi, edhe patatet nuk duhen ngrene asnje here bashke, por nqs i hani me doza te vogela nuk ju ndoll gje, tani edhe me doza te medha nuk ndoll qe joooo :)
Ne rastin tim keto dy receta se bashku shkuan goxha, aq shume sa nuk mbeti asgje ne piaten e ^_^ tim.
Tani ndoll qe personi ne fajle ti ket ngrene keto gjera nga dashuria, ose nga uria kush e di????
megjthate keto dy receta jane mire per te mbyllur nje dite te lodheshme, jane te thjeshta edhe te shpejta.
ath mbreme gatova "tave me patate e mish pule" edhe "oriz ultra light" .
per te realizuar taven me patate ju nevojiten:
- 8-kokera patate
- 4-karota mesatare
- 2-kofsha pule (me lekure)
- piper, rigon, vaj ulliri e kripe aq sa duhet.
Qerojme patatet edhe i presim ato ne format qe deshirojme te gjata, rrethore apo kubike.
Karotat i presim rrethore, se ashtu me plq :)
lajme mire kofshat e pules mundohemi ti heqim dhjmrat qe mund te
kene, por jo lekuren.
I vendosim te gjitha ne nje tepsi, i hellim kripen edhe erzat, e pak fare vaj ulliri.
i pjekim ne furre per 45 min ne 180 grad
Shume i shpjet edhe sh i mire. "orizi"
dua te specifikoj qe ky lloj gatimi nuk eshte sh i elaboruar, nuk ka asgje te perbashket me risoton apo pilafin
na nevojiten, do vendos receta te ketyre qe permenda.
- 250 gram oriz
- 500 ml leng perimesh
- (ziejem nje patate, nje karote nje qepe, edhe nje selino)
- pak fare vaj ulliri
- kripe aq sa duhet
ne nje ene skuqim pak fare orizin me vajin e ullirit, shtojme avash avash lengun e perimeve qe e kemi zjerre pak me pare, por qe njekoheshit e kemi lene me flake te ulet.
Vazhdojme keshtu duke shtuar ujin edhe duke e trazuar orizin deri sa te jet gati.
i shpjet edhe i shijshem, edhe me sh pak kalori. :D
JU BEFTE MIRE!!!!!!
YMMYY
Nessun commento:
Posta un commento